80'
... (schot)
84'

24 januari 2017

Witkampers is van oudsher voor RKZVC een bekende tegenstander en samen maakten ze er deze dinsdagavond een erg leuke wedstrijd van met veel kansen. Het was bijna een wonder dat er met rust slechts eenmaal gescoord was. RKZVC kreeg de eerste kans al in 5e minuut na een counter maar de inzet van Sjors Storkhorst kon worden geblokt. Witkampers had daarna tweemaal pech met schoten op de paal in de 10e en 15e minuut. Daarna moest Jouke Knippenborg in de 21e minuut een hard ingekopte corner van de lijn wegkoppen. Ook verwerkte keeper Huib Jonkman in het laatste kwartier nog twee goede schoten tot corner. Het laatste kwartier voor rust kwam RKZVC ook weer tot kansen. Een ingekopte corner werd door de Larense keeper knap onder de lat weggewerkt en schoten van Waldo Rhebergen en Sven Jurjus gingen over. Op slag van rust kwam RKZVC toch op een 1-0 voorsprong na een aanval via veel schijven. Het was tenslotte Sven Jurjus die van rechts strak en laag voorzette waarna Harm Bokkers eenvoudig bij de 2e paal kon binnen tikken.

Na rust beheerste RKZVC het spel veel meer en moest Witkampers zich beperken tot uitvallen. In de 55e minuut ging een vrije trap van Sven Jurjus via de vuisten van de Larense keeper en de paal er niet in. In dezelfde minuut kon de keeper een mooi afstandsschot van Sven Jurjus nog redelijk gemakkelijk pakken. Vijf minuten later kwam Harm Bokkers na een pass achter de verdediging vrij door maar hij raakte de bal niet goed. Tegen het spelbeeld in van dat 1e kwartier na rust, viel aan de andere kant de gelijkmaker in de 63e minuut. Wesley Keegstra kon het schot niet vasthouden waarna simpel de 1-1 kon worden binnen getikt. RKZVC bleef aanvallend daarna druk zetten met eerst een goed schot van Waldo Rhebergen dat door de keeper tot corner werd verwerkt. In de 72e minuut legde Harm Bokkers na een mooie aanval terug op Jouke Knippenborg die vanaf de cirkel buiten de zestienmeter de bal verwoestend hard in de rechter bovenhoek knalde voor de 2-1 voorsprong. In de 80e minuut kwam Witkampers echter weer op 2-2. Een gekraakt schot kon vrij worden binnen geschoten door een Larense spits. Nadat in de 82e minuut Sjors Storkhorst in vrije positie nog naast schoot, kwam RKZVC in de 84e minuut toch weer op voorsprong. Na een korte combinatie waar Jelle Knippenborg bij betrokken was, schoot Waldo Rhebergen van dichtbij hard in het dak van het doel. In de 90e minuut kwam Sjors Storkhorst vrij door. Nadat zijn inzet op de paal kwam, kon Jouke Knippenborg de 4-2 eindstand op het bord tikken.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 29-01-2017 uit om 14.00 naar Leones (Beneden Leeuwen). Mocht deze wedstrijd worden afgelast dan speelt RKZVC om 14.00 een oefenwedstrijd thuis tegen DIO '30 (Druten).