Matige afsluiting van de oefenserie

0 - 1

DIO '30 1

29 januari 2017

Dit was de 4e oefenwedstrijd ter voorbereiding van de 2e seizoenshelft omdat de competitiewedstrijd tegen Leones was afgelast. Het moet gezegd worden dat het Drutense DIO ’30 een aardige pot op het veld neerlegde maar ook dat het leek of de Zieuwentse spelers er niet zo veel zin in hadden. Vaak werd er slordig gespeeld en veel afvallende ballen werden door DIO ’30 opgepikt. Ze waren gewoon attenter. De eerste vijf minuten was DIO ‘30 tweemaal dreigend met schoten. In het kwartier daarna schoot Sjors Storkhorst drie maal zonder dat dit echt goed gericht was. In de 35e minuut kreeg DIO ’30 een penalty vanwege het in de rug lopen van een Drutense spits die beheerst werd ingeschoten voor de 0-1. Vijf minuten voor rust was er nog een schot van Waldo Rhebergen dat maar een halve meter naast ging.

Na rust had RKZVC eerst wel iets meer het heft in handen zonder dat dit een doelrijke kans opleverde. DIO ’30 was dreigender met de counters en het was aan snel uitlopen van keeper Huib Jonkman te danken dat de vrijgespeelde spits Drutense spits in de 63e minuut de voorsprong niet verder kon uitbouwen. Twee minuten later loste Huib de dreigende situatie wederom op door ver uitlopen. Tekenend voor het solide verdedigen van DIO ’30 en de apathie aan Zieuwentse kant was dat er zelfs nauwelijks pogingen van RKZVC waren voor afstandsschoten.

Volgende week gaat de competitie weer van start met de zware thuiswedstrijd tegen Concordia Wehl en iedereen zal begrijpen dat de inzet en concentratie dan beter moet dan vandaag.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 5-02-2017 om 14.00 thuis tegen Concordia Wehl.