RKZVC bekert knap verder na zwaar bevochten gelijkspel tegen zaterdag 1e-kasser uit Wierden

2 - 2

SVZW 1

1'
Harm Bokkers (schot)
21'
68'
Mirko Zwiers (schot)
77'
Dariusz Andrzejak (schot)

31 augustus 2016

Vanaf de 1e minuut was het een boeiende wedstrijd in hoog tempo. Bij het uit de hoofdklasse gedegradeerde SVZW uit Wierden circuleerde de bal in een hoog tempo rond waarbij RKZVC vooral voor rust de ruimtes klein kon houden. Binnen een minuut kwam RKZVC al op een 1-0 voorsprong. Na een pass van links van Jouke Knippenborg was Harm Bokkers 2x net iets sneller bij de bal als de keeper en kon hij daarna de bal in het lege doel schuiven. In de volgende minuut kreeg SVZW een penalty. Wesley Keegstra redde knap op de door Nigel Michels genomen strafschop. SVZW ging hierna volop in de aanval maar RKZVC gaf vooralsnog dus weinig ruimte en geen kansen weg. In de 21e minuut bereikte Ties Heutinck bij een uitval Jouke Knippenborg op rechts die vervolgens passte op Harm Bokkers links in de zestienmeter. Nadat Harm zijn verdediger uitkapte schoof hij vanaf 12 meter beheerst in de linker benedenhoek voor de 2-0. Enkele minuten later kwam RKZVC goed weg na een corner die via de lat over werd gekopt. Weer enkele minuten later had Wesley Keegstra na een corner een geweldige reflex op de kopbal waarna vervolgens over werd geschoten.

Na rust was binnen de minuut weer de 1e kans voor Harm Bokkers maar ditmaal ging de schuiver een meter naast. Binnen die 1e minuut pakte Wesley Keegstra ook een schuiver van SVZW. SVZW bleef een erg hoog baltempo hanteren en RKZVC moest dan ook alle zeilen bijzetten om de ruimtes dicht te lopen. Tot de 66e minuut waren er vervolgens 5 meer of minder grote kansen voor SVZW waarbij Wesley Keegstra vaak met prima keeperswerk de situatie kon klaren. Hierbij had hij in de 60e minuut geluk dat een kopbal via de lat over ging. Tussendoor waren er twee noemenswaardige uitvallen van RKZVC. De eerste kwam nadat Waldo Rhebergen de bal slim liet lopen waarna de voorzet van Ties Heutinck net niet aan kwam. De 2e kwam na een verre pass van Jouke Knippenborg die door Harm Bokkers werd door gekopt op Ties Heutinck. De keeper kon blokken waarna de terugspringende bal door Jens Schutten tegen een verdediger werd geschoten. In de 68e minuut was er ook voor Wesley Keegstra geen houden meer aan. Nadat Mirko Zwiers een Zieuwentse verdediger uitkapte schoot hij hard vanaf 12 meter in de linker benedenhoek de 2-1 binnen. Een mislukt schot van Jens Schutten was in de 74e minuut de laatste aanvallende dreiging van Zieuwentse kant. SVZW voetbalde bijna alleen nog op de Zieuwentse helft en bij RKZVC was het ‘vrouwen en kinderen eerst’. Na mislukte schotpogingen in de 74e en 75e minuut van SVZW viel de 2-0 in de 77e minuut. Een voorzet van links werd door Dariusz Andrzejak hard binnen geschoten. Nadat een minuut later Wesley Keegstra wederom een goed schot pakte, hield de gehele Zieuwentse aanhang de adem in toen Dewi Perik namens SVZW de 2e Wierdense penalty in de wedstrijd mocht nemen. Hij schoot tot opluchting van de meeste toeschouwers hard over! SVZW probeerde daarna met hoge voorzetten alsnog de overwinning binnen te halen maar Wesley Keegstra hoefde nog maar éénmaal goed te reageren en dat was op een verkeerd geraakte kopbal van Michiel Krabbenborg. Met al die hoge voorzetten bleef het wel erg spannend.

RKZVC mag verder in de beker omdat ze 2e geworden zijn in deze poule op basis van doelsaldo met zware tegenstanders als Rohda Raalte (1e klas), SVZW (1e klas) en ATC ’65 (2e klas) en dat mag gerust een zeer knappe prestatie genoemd worden. Een goede opsteker voor de 1e competitiewedstrijd zondag a.s. thuis tegen Leones uit Beneden Leeuwen, de eerste wedstrijd ooit van RKZVC in de 2e klas KNVB.

De volgende wedstrijd is zondag 4-9-2016 thuis tegen Leones.