64'
80'
Assist: Harm Bokkers

20 augustus 2016

Vanaf het begin heerste RKZVC duidelijk in het veld. Daar waar afgelopen woensdag het Zieuwentse team steeds onder druk werd gezet en achter de bal aan moest lopen, was dat in deze wedstrijd omgekeerd. Aanvallend werden er voor rust tien hele en halve kansen uitgespeeld waarvan er geen werd benut. Deze kansen waren er voor Harm Bokkers (5x), Tim van Wijngaarden (2x), Ties Heutinck, Jouke Knippenborg en Sven Jurjus. In de 44e minuut was een naar stuiterend schot van ATC ’65 het enigste aanvallende wapenfeit.

Direct na rust kon een schot onder de lat van ATC ’69 gepakt worden door Wesley Keegstra. Hierna nam RKZVC het heft weer volledig in handen. Nadat Sven Jurjus eerst nog over de goal lobde, viel in de 49e minuut een voorzet door Remco Buiting vanaf de linker zijlijn in de verre hoek voor de 1-0 voorsprong. Na een schot op de vuisten van de Hengelose keeper viel in de 58e minuut de 2-0 na een mooie aanval over links. Sven Jurjus legde de bal vanaf de achterlijn terug waarna Ties Heutinck door speelde en Tim van Wijngaarden van dichtbij de 2-0 binnen tikte. Enkele minuten later knalde Jordi een lage bal van Sven Jurjus van rechts steenhard onderkant lat. In de 64e minuut schoot Toby Bokkers een corner van Jouke Knippenborg ineens hard binnen (3-0). In de 77e minuut wordt Ties Heutinck volledig vrij gespeeld door Harm Bokkers maar gebruikt Ties teveel tijd en schiet op de keeper. Enkele minuten later bereikt Michiel Krabbenborg met een dieptepass Waldo Rhebergen die doorspeelt waarna Harm Bokkers steenhard op onderkant lat schiet. De terug springende bal wordt door Jouke Knippenborg binnen gekopt voor de 4-0. Vijf minuten voor het eind krijgt ATC ’69 de beste kans maar de kopbal wordt door Wesley Keegstra met een knappe reflex uit het doel gehouden.

RKZVC liet een leuke wedstrijd zien tegen ATC ’69 dat in de in de Twentse 2e klasse speelt. Ten opzichte van vorig seizoen moeten er toch enkele nieuwe spelers worden ingepast en het lijkt er op dat ze op elkaar ingespeeld beginnen te raken. Met nog 2 weken te gaan, lijkt ook de conditie op peil te komen.

De volgende wedstrijd is zaterdag 27-8-2016 uit tegen 1e-klasser Rhoda Raalte om 16.00.