25'
Ties Heutinck (intikker)
39'

13 augustus 2016

In een enigszins slordige wedstrijd waren er aan beide zijden toch behoorlijk wat doelpogingen waarvan de meesten voor RKZVC. Voor beide ploegen lijkt het dat ze nog moeten wennen met een aantal nieuwe spelers in de ploeg. De eerste kans was voor Grol maar het schot ging ruim voorlangs. Enkele minuten later bereikte Sven Jurjus met een mooie crosspass Jouke Knippenborg op links die voor gaf op de vrijstaande Ties Heutinck maar hij schoot tegen de keeper op. In de 21e minuut was het enigszins flipperkast voor de Zieuwentse goal maar beide inzetten werden geblokt. Vier minuten later was het wel raak aan de andere kant. Sven Jurjus onderschepte de Groenlose opbouw en kon alleen op de keeper af gaan. Zijn eerste harde schot kon de Groenlose keeper blokken maar Sven lobde de terug stuiterende bal daarna beheerst over de keeper (1-0). Na een schot uit de draai van Groenlose kant (naast) zette Harm Bokkers vier minuten later goed door maar zijn harde schot werd gepareerd door de keeper. Enkele minuten later misten schoten van Sven Jurjus en Jouke Knippenborg de juiste richting. Nadat in de 39e minuut een Grols schot ruim twee meter naast ging, reageerde Ties Heutinck het best op een dieptepass achter de Grolverdediging. Twee Groenlose verdedigers grepen niet kordaat in waarna Ties vrij op de keeper af kon gaan. Zijn eerste schot werd geblokt maar hij kon de bal mee nemen waarna hij simpel de 2-0 ruststand binnen tikte

De eerste minuten na rust drong Grol aan met een mooie kopbal (gepakt door Wesley Keegstra) en een vrije doorloop. Door goed door te lopen kon Bas Heutinck voorkomen dat Grol de tegengoal kon scoren. In de 54e minuut waren er twee Zieuwentse kansen. Eerste kapte Sven Jurjus zich netjes vrij maar zijn harde schot spatte via de vuisten van de keeper uit de goal. Daarna schoot Jouke Knippenborg van zo’n 8 meter afstand ruim over. In de 13e en 16e minuut waren er in redelijk vrije positie schoten voorlangs van Ties Heutinck en Harm Bokkers die beide ruim voorlangs gingen. Grol probeerde het tij nog te keren met twee kansen in de 17e minuut voor de Grolspits (lob over goal en schot over de kruising). Hierna gaf de Zieuwentse verdediging geen echte kansen meer weg door de wedstrijd rustig uit te spelen.

RKZVC beëindigde het Keitoernooi als 2e. Komende woensdag is er een historische wedstrijd doordat RKZVC voor het eerst een bekerwedstrijd in het Amsteltoernooi speelt tegen hoofdklasser Achilles uit Veen (in de buurt van Beneden Leeuwen). Mocht RKZVC voor een stunt zorgen door te winnen van deze zaterdag hoofdklasser dan volgt eind augustus in de 2e ronde een uitwedstrijd naar zondag topklasser HBS in Den Haag.

Volgende wedstrijden: woensdag 17 augustus RKZVC 1 – Achilles Veen 1 om 20.00 (Amstelbeker) zaterdag 20 augustus RKZVC 1 – ATC ’65 1 om 18.00 (districtsbeker).