52'

Mannen, 1, Groep 1 Stn

23 februari 2017 20:00

Migchelbrink, H.

Bij een windkracht van 6 tot 7 beaufort over de lengte op het kunstgras trainingsveld was het lastig voetballen in dit bekerduel bij hoofdklasser De Bataven in Gendt. De bedoeling was natuurlijk om de bal zoveel mogelijk laag te houden maar dat kan natuurlijk niet altijd en bij hoge ballen zwaaide de bal dan ook alle kanten op. Erg lastig timen! Voor rust had De Bataven de storm in de rug waarbij ze de bal wel netjes rond tikten maar in 1e instantie niet tot kansen kwamen. RKZVC daarentegen kwam het eerste kwartier met scherpe counters tot zeer goede kansen die niet werden benut. In de 2e minuut stuurde Sjors Storkhorst Harm Bokkers de diepte in waarna de Gendtse keeper de bal van Harm tot corner kon verwerken. Hetzelfde gold een kwartier later weer en wederom kon de Gendtse keeper redden ten koste van een corner. Afgezien van enkele schotjes van afstand kwam De Bataven niet tot kansen in die periode. Eigenlijk kwam de 1-0 voor De Bataven in de 20e minuut bijna uit het niets. RKZVC kon tegen de wind in de bal niet ver genoeg weg werken waarna een lage schuiver door Rob Aarntzen van 20 meter afstand in de rechter benedenhoek de 1-0 achterstand betekende. In de 27e minuut brak Waldo Rhebergen met een solo aan de rechterkant knap door de defensie van De Bataven. Zijn lage voorzet kon de geheel vrijstaande Jens Schutten van vijf meter afstand beheerst binnen schieten voor de 1-1. Bijna was RKZVC enkele minuten voor rust nog op voorsprong gekomen na goed storen van Harm Bokkers. Zijn bal breed kon net niet goed door Waldo Rhebergen worden geschoten.

Twee minuten na rust kon Sjors Storkhorst van de rand van de zestien met de punt van zijn schoen op goal schieten maar de Gendtse keeper kon met de voet redden. Vijf minuten later had RKZVC geluk na een solo van een Gendtse spits maar zijn schot vanaf 11 meter spatte op de onderkant van de lat uiteen. Een minuut later was het wel raak. Een hoge bal in de zestien van RKZVC kon niet worden weg gewerkt waarna De Vries voor De Bataven met een laag schot de 2-1 aantekende. Dit was van hun kant ook de laatste kans in de wedstrijd. Afgezien van enkele afstandsschoten (Jouke Knippenborg en Siebe Klein Goldewijk) kwam RKZVC ook niet meer tot uitgespeelde kansen.

Om zo’n wedstrijd onder die omstandigheden te spelen is eigenlijk zinloos omdat er bij die windvlagen veel te veel sprake is van toeval. RKZVC heeft een behoorlijk bekerseizoen gespeeld (tot bij de laatste 32) en dat je er tegen een hoofdklasser uit gaat is geen schande. Het kan zich nu richten op de competitie waarin het in de volgende wedstrijd naar de theoretische koploper moet: Leones heeft een wedstrijd minder gespeeld en twee punten minder.

De volgende wedstrijd is zondag 5 maart 2017 uit naar Leones (Beneden Leeuwen).