Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 KO - SR3

7475NX
MARKELO
tel. 0547-362568

22-11-2022 Markelo - RKZVC: 0 - 0 (0 - 1) (beker)

RKZVC speelde - evenals een week geleden tegen VVG ’25 in de Achterhoekcup - met een mixteam van het eerste en tweede, dat ook in een O23 afdeling mee zou kunnen doen. RKZVC had het tegen de 3e-klasser vooral voor rust moeilijk. Beide teams kregen voor rust kansen, maar Markelo meer en veel betere. Daarbij was het vooral aan keeper Joël Paijers te danken dat het bij rust nog 0-0 stond omdat hij driemaal een doorgebroken Markelose speler het scoren belette. Bij de Zieuwentse kansen kon de keeper een lob van Siebe Klein Goldewijk nog net over de lat tikken en ging een lob van Thijs van Ostaijen net naast goal.

Na rust had RKZVC de Markelose aanvallers beter onder controle en stichtte het zelf meer gevaar. In de 55e minuut schoot Thieme Terhaerdt na een korte draai op de binnenkant van de paal. Toby Bokkers kopte even later een inzet van Markelo van de doellijn. In de 81e minuut viel de beslissing. Björn Doppen kopte een voorzet op maat van Sem Jansen mooi tegendraads binnen. Enkele minuten later schoot Björn nog via de bovenkant van de lat over.

RKZVC heeft het dit jaar heel moeilijk in de competitie. Dan is het prettig voor het moreel dat er eens een keer gewonnen wordt en dat er geen tegengoal wordt geïncasseerd, als is het tegen een 3e-klasser. Zondag wacht weer een zware competitiewedstrijd tegen HVCH dat zesde staat in de competitie.

Zondag 27 november speelt RKZVC om 14.00 uit tegen HVCH (Heesch).