5384RE
HEESCH
tel. 0412-451166

27-11-2022 VHCH - RKZVC: 2 - 0 (1 - 0)

Zonder de afwezige, ervaren spelers Joey Belterman en Remco van Leeuwen leek RKZVC op voorhand weinig kans te maken tegen subtopper HVCH (Heesch, bij Oss). Niets was minder waar. RKZVC speelde vooral voor rust beter op het zware natuurgrasveld dan HVCH en had voor het eerst in deze competitie meer doelpogingen (ook binnen de palen) dan de tegenstander. Ze spelen de laatste wedstrijden steeds beter mee, resteert nog dat ze dit ook nog gaan omzetten in doelpunten.

De eerste doelpoging was van Jouke Knippenborg (10e minuut) maar hij schoot vanuit een schuine hoek recht op de keeper. Na twee ´bijna kansen´ voor Sjors Storkhorst ging een inzet van Thijs van Ostaijen in de 25e minuut voorbij de keeper maar werd op de doellijn nog weg getrapt. In de 33e minuut had Bart te Focht het geluk niet mee: zijn snoeiharde schot van 30 meter afstand spatte op de paal (als je bovenaan staat gaat het vaak net wel goed). Eigenlijk had HVCH aanvallend nog weinig gepresteerd maar werd het wel sterker in het laatste kwartier voor rust. Na balverlies op het middenveld in de 38e minuut stond de Zieuwentse verdediging niet goed bij een counter en kon Kenan Hammink ongehinderd de onverdiende 1-0 binnen schieten. Enkele minuten later kwamen ze nogmaals op rechts goed door maar werd de voorzet midden voor goal door iedereen gemist. De laatste mogelijkheid voor rust was voor Thijs van Ostaijen: hij kon een voorzet wel verlengen maar niet de juiste richting en snelheid mee geven.

Na rust had RKZVC het in eerste instantie moeilijk. Een corner van Heesch werd doorgekopt waarna een speler bij de 2e paal helemaal vrij stond maar naast schoot. HVCH kreeg diverse corners maar de Zieuwentse verdedigers konden de situatie steeds klaren. Na zo’n tien minuten kreeg RKZVC het spel langzaam weer beter onder controle en werd het spel opener. Helaas speelde RKZVC onnauwkeurig bij enkele situaties waarbij er in de aanval ruimte lag. Omdat het spel opener werd, moest RKZVC wel oppassen in de verdediging. Zo kon Twan Gebbinck in de 58e minuut een gevaarlijke voorzet midden voor goal nog net wegtrappen. Aanvallend gezien was er een goed schot van Jelmer Harbers dat door de keeper werd weggewerkt en een kopbal van Twan Gebbinck na een corner dat voorlangs ging. Tekenend voor de open wedstrijd waren bijvoorbeeld ook de twee reddingen die Tim Penterman rond de 80e minuut maakte. Na een mooi schot van Björn Doppen in de 80e minuut (de keeper redde met een soort snoekduik) viel in de 85e minuut de beslissing. Na een goede 1-2-combinatie kon Sjoerd Schobbers in de 85e minuut van dichtbij de 2-0 binnen tikken. Het slotoffensief van RKZVC leverde geen eretreffer meer op.

RKZVC laat de laatste vier a vijf competitiewedstrijden zien dat ze steeds beter beginnen te spelen en dit ook een hele wedstrijd vol kunnen houden. Dit houdt ook een compliment in voor de jonge spelers die onwennig aan de competitie begonnen in de 4e divisie maar zich steeds meer manifesteren. Als iedereen zich nog enkele kleine stapjes kan verbeteren, dan gaan ze in de resterende 17 wedstrijden beslist nog een behoorlijk aantal punten halen.

Zondag 4 december speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen SV Meerssen.