6525DX
NIJMEGEN
tel. 024-3606102

11-12-2022 Orion - RKZVC: 3 - 2 (1 - 0)

Na lange tijd leek het heel even of RKZVC in de laatste competitiewedstrijd in 2022 weer een punt zou pakken. Vanuit een 2-0 achterstand vocht de ploeg zich in het laatste kwart van de wedstrijd van een 2-0 achterstand terug naar 2-2. Het mocht niet zo zijn. Onoplettendheid bij een corner werd toch nog afgestraft.

Over de hele wedstrijd gezien speelde het ‘op de vijfde plaats staande’ Orion (Nijmegen) gemakkelijker dan RKZVC. Voor rust kwam RKZVC slechts tot één goede doelpoging maar het schot van Sjors Storkhorst in de 25e minuut ging iets voorlangs de kruising. Orion had vanaf het begin grotendeels controle over het spel en kreeg diverse corners die figuurlijk gezien vandaag dodelijk voor RKZVC waren. Bij één van die corners in de 33e minuut won Tijn Jellema het kopduel en scoorde daarmee de 1-0. Daarnaast waren er een aantal corners die behoorlijk dreigend leken voor de Zieuwentse goal maar toch steeds konden worden opgelost.

Direct na rust ging Orion op dezelfde manier door. Nadat keeper Tim Penterman eerst een kopbal nog gemakkelijk kon pakken, volgde in de 48e minuut al de tweede tegengoal. Een voorzet werd in eerste instantie nog weg gekopt maar van ruim twintig meter afstand schoot Sam Huismans ineens strak in de rechter benedenhoek de 2-0 tegen de touwen. Orion bleef heersen en RKZVC creëerde in eerste instantie nauwelijks kansen. Een schot van Orion ging twee meter naast en een vrije kopkans ging recht op Tim Penterman. In de 67e minuut draaide het spelbeeld plotseling na een mooie Zieuwentse aanval. Jouke Knippenborg stuurde met een mooi passje Björn Doppen in het centrum weg die van 20 meter afstand beheerst over de Nijmeegse keeper lobde en zo de 2-1 aantekende. Met één goal achterstand geloofde RKZVC in meer. Björn Doppen probeerde het nog eens met een lob maar die was te kort. In de 82e minuut was het echter wel raak. Toby Bokkers bereikte Sem Jansen. Hij kapte een verdediger naar binnen uit en schoot strak en laag de 2-2 binnen. Het leek er in de laatste tien van de wedstrijd echter op, dat de opleving van RKZVC niet alleen te danken was aan Zieuwents initiatief. Het leek alsof Orion in die periode het wat te gemakkelijk had opgevat. Orion zette na de Zieuwents gelijkmaker RKZVC in de laatste tien minuten direct weer onder druk. Tim Penterman redde eerst nog knap op een goede kopbal en een hard schot ging in het zijnet. In de 88e minuut volgde voor RKZVC alsnog de anticlimax. Een corner werd geschampt bij de eerste paal en schoot door waarna Sjoerd Freriks geheel vrijstaand bij de tweede paal ongehinderd de 3-2 kon binnen koppen. Nog even zette RKZVC alles op alles maar de beste kans was er nog voor Orion. Bij een counter in blessuretijd redde Tim Penterman goed op een doorgebroken Nijmeegse spits.

RKZVC speelde vandaag redelijk maar de laatste weken hebben ze ook betere wedstrijden gehad. Enerzijds is het natuurlijk een trieste serie met negen nederlagen op rij. Anderzijds hebben ze voetballend in die periode wel behoorlijke stappen gemaakt. Nu eerst winterstop, dan twee oefenwedstrijden waarna in het weekend van 21/22 januari de tweede helft van de competitie start met een thuiswedstrijd tegen Silvolde.

Zaterdag 7 januari speelt RKZVC een oefenwedstrijd om 18.00 in en tegen Westphalia Borken (Dld).