4871ZD
ETTEN-LEUR
tel. 076-5021073

11-9-2022 Unitas ´30 - RKZVC: 3 – 0 (2 – 0)

Jarenlang was RKZVC een geoliede machine waarbij alle spelers steeds meer op elkaar waren ingespeeld. Momenteel zit RKZVC in een overgangsfase waarbij alles niet meer vanzelfsprekend gaat. Vandaag was er na rust zelfs een periode dat er maar drie spelers in het veld stonden die voorgaande jaren een vaste basisplaats hadden. Het is logisch dat het tijd vergt om met zoveel nieuwe spelers tegelijk op het veld op elkaar ingespeeld te raken.

Unitas ´30 uit Etten-Leur speelde ook niet geweldig maar begon wel veel feller aan de wedstrijd en heerste voor rust. Dat was ook niet zo moeilijk omdat passing en combinaties van Zieuwentse kant erg onnauwkeurig waren. Daarnaast hadden ze in Mitchell Paul Baptist een linksbuiten die met zijn snelheid vaak gevaar stichtte in de Zieuwentse verdediging. Nadat keeper Joël Paijers in de 12e minuut een mooi laag schot nog naast tikte was het in de 20e minuut Mitchell Paul Baptist die met een rush vanaf eigen helft langs iedereen snelde en beheerst de 1-0 binnen schoot. Drie minuten later kopte dezelfde speler een voorzet van rechts via de binnenkant van de paal binnen voor de 2-0. Dat die stand tot rust bleef staan was te danken aan enkele reddingen van Joël Paijers en de Zieuwentse verdedigers die enkele schoten en gevaarlijke voorzetten blokten. Aanvallend had RKZVC voor rust slechts één kopballetje richting de Etten-Leurse goal.

De eerste 20 minuten na rust kwam RKZVC ietsje beter in het spel zonder direct tot grote kansen te komen. RKZVC geloofde er wat meer in waarvan een volley over goal door Jouke Knippenborg in de 65e minuut een eerste bewijs was. Mocht RKZVC nog geloven in een kans op een beter resultaat, dan werd die hoop in de 66e minuut definitief de grond ingeboord. Wederom op links kwam Mitchell Paul Baptist door waarna zijn panklare bal terug simpel door Ayman Ben Omar werd binnen getikt voor de 3-0. Gezegd moet worden dat RKZVC daarna wel bleef vechten voor een beter resultaat. Harm Bokkers had daarbij tweemaal het vizier net niet goed genoeg staan. Zijn eerste poging in de 74e minuut vanuit een schuine hoek ging voorlangs. Een minuut later probeerde hij het met een lob maar de keeper kon er net bij. Daartegenover stonden enkele goede schietmogelijkheden voor Unitas ’30 waarbij òf de richting niet goed was òf Joël Paijers redding bracht.

Voor de Zieuwentse kijker was het een moeilijke middag om aan te zien maar we moeten positief blijven. Nog steeds zijn er blessures en daarnaast waren er vandaag ook nog twee basisspelers die afgelopen week ziek waren geweest en maar een halve wedstrijd konden spelen. Het is voor de technische staf te hopen dat ze binnenkort eindelijk eens een volledig fitte selectie ter beschikking hebben.

Zondag 18 september speelt RKZVC thuis om 14.00 thuis tegen Hoogland (Amersfoort).