7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

14-5-2023 RKZVC – HVCH (Heesch): 0 - 5 (0 - 2)

Voor rust was het veldspel van HVCH duidelijk beter dan dat van RKZVC dat zeker het eerste half uur nauwelijks aan een goede aanval toe kwam. In de 20e minuut ging het de eerste keer mis na balverlies in de opbouw waarna de ploeg uit Heesch de Zieuwentse defensie simpel uitspeelde en Rob van de Ven eenvoudig de 0-1 binnen tikte. In het kwartier daarna bleef HVCH beter en de ingevallen keeper Kevin Spieker (Onder 17) redde enkele keren goed. Sjors Storkhorst kreeg in de 40e minuut de grootste Zieuwentse kans nadat een pass van HVCH geblokt werd. Op de rand van de zestienmeter lobde hij over de keeper maar ook net naast goal. De 0-2, drie minuten later, was identiek aan de eerste tegengoal: de opbouw werd onderschept waarna de Zieuwentse defensie werd uitgespeeld en Rob van de Ven wederom het laatste tikje gaf hetgeen tevens de ruststand werd.

Na rust werd het een aantrekkelijke wedstrijd waarin RKZVC het betere van het spel had, maar HVCH met simpele counters veel effectiever was. Het siert RKZVC dat het bleef proberen om tot een beter resultaat te komen. Helaas werd hierbij ook de restverdediging wat verwaarloosd en vielen er eigenlijk simpel tegendoelpunten. Vier minuten na rust viel al de 0-3 na een Heesche' aanval over veel schijven. Uiteindelijk tikte Tim Kamp de 0-3 in de verre hoek. Het eerste “net-niet” moment voor RKZVC had Jouke Knippenborg in de 51e minuut. Na een fraaie actie schoot hij vanuit een schuine hoek tegen de lat. Even later redde Steffen IJzereef met een mooie sliding voor de doellijn. Het 2e “net-niet” moment was voor Björn Doppen in de 60e minuut met een volley tegen de onderkant van de lat die net voor de doellijn stuiterde. Nadat Kevin Spieker goed redde op een Heesch’ schot vanuit vrije positie had Harm Eskes het 3e “net-niet” moment met een diagonaal schot tegen de binnenkant van de verre paal in de 68e minuut. En waar het aan Zieuwentse kant iedere keer net niet lukte, volgde vier minuut later na een counter de 0-4 door Milan Raijmaekers. De 0-5 viel in de 80e minuut door een te korte terugspeelbal van Jord Krabbenborg die door Milan Raijmaekers werd onderschept en afgewerkt. Uit de eerste Zieuwentse aanval na de aftrap was het 4e ‘net-niet” moment voor Björn Doppen, die nu tegen de paal schoot. De laatste vrije Zieuwentse kans was in de laatste minuut na een scherpe pass van Björn Doppen op Thieme Terhaerdt maar die schoot tegen de snel uitgelopen Heesche keeper op.

Van Zieuwentse kant kan dit beschreven worden als een typische wedstrijd van een ploeg die onderaan staat. Die ploegen hebben vaak veel blessures (bij RKZVC zijn er maar één of twee spelers die dit seizoen niet geblesseerd zijn geweest), waardoor er iedere keer met een andere opstelling moet worden gespeeld en er veel jonge spelers moeten worden ingepast. Te onervaren op dit niveau en daardoor vaak onrustig en onnauwkeurig. Doelpogingen van tegenstanders gaan er vaak net wel in en eigen doelpogingen net niet. Dat doet niets af aan de verdiende overwinning van HVCH vandaag.

Zondag 21 mei speelt RKZVC om 14.30 uit tegen SV Meerssen.