ZIEUWENT
tel. 0544-351607

20-11-2022 RKZVC – Kampong: 0 - 4 (0 - 1)

Wederom behoorlijk spel, maar dikke nederlaag
Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden tegen Kampong was op voorhand al wel duidelijk. De Utrechtenaren hadden vooraf de op één na meest productieve ploeg met de minste tegengoals. Qua veldspel was de wedstrijd dan wel redelijk in evenwicht, Kampong speelde echter behoorlijk wat kansen uit en RKZVC nauwelijks.

De eerste doelpoging was wel voor RKZVC met een prima schot van Sjors Storkhorst die van 25 meter afstand rakelings over de kruising schoot. Verder gebeurde er het eerste kwartier niet veel voor de goals tot Berend Witteveen van Kampong in de 16e minuut op een pass (leek verdacht veel op buitenspel) eerder bij de bal was dan keeper Tim Penterman en simpel de 0-1 scoorde. Op een corner van Jouke Knippenborg in 32e minuut kon Remco van Leeuwen met het hoofd net niet goed bij de bal. Enkele minuten later kreeg een Utrechtse speler midden voor de Zieuwentse goal met het hoofd uit een vrije trap een opgelegde kans, maar hij kopte over.

Kampong drong na rust meteen aan maar een goede kans werd over geschoten. In de 55e minuut was het weer Berend Witteveen die na een snelle counter beheerst de 0-2 binnen schoot. RKZVC bleef daarna wel met inzet strijden voor een beter resultaat en had mogelijk nog wel meer balbezit dan Kampong. In de 60e minuut probeerde Jouke Knippenborg het met een afstandsschot maar dat was niet hard en recht op de Utrechtse keeper. In de 80e minuut had RKZVC ook een prima aanval na goed combinatievoetbal maar werd de voorzet midden voor goal nog weg gewerkt, net voordat Thijs van Ostaijen gevaarlijk kon worden. Verder wachtte Kampong rustig af met hun solide verdediging en loerde op de kansen die ze met hun snelheid in de counters ook kregen. Na balverlies bij de middencirkel in de 77e minuut kon Merijn Muskens vrij door lopen, omspeelde Tim Penterman en schoof de 0-3 binnen. De mooiste goal scoorde Kampong in de 85e minuut na een tikkie-takkie-aanval over veel schijven in en rond de zestienmeter, waarna Machiel Kadijk als laatste de 0-4 in de rechter benedenhoek schoot.

Uiteraard verdiende Kampong de overwinning op basis van het aantal kansen. Voor RKZVC blijft gelden dat ze te weinig creëren. Als je niet scoort, kun je ook niet winnen. Wat in ieder geval gewaardeerd wordt, is dat het veldspel best redelijk te noemen is en dat ze tot het eind blijven strijden voor een beter resultaat.

Dinsdag 22 november speelt RKZVC voor de beker uit tegen Markelo voor de beker om 20.15.
Zondag 27 november speelt RKZVC uit om 14.30 tegen HVCH (Heesch).