7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

23-4-2023 RKZVC – Halsteren: 0 - 5 (0 - 0)

Gezien de stand was het een kwestie van tijd, maar door de Zieuwentse nederlaag van vandaag is RKZVC nu - na vijf jaar 4e divisie - officieel gedegradeerd naar de 1e klasse. Dat er verloren werd, is geen schande want Halsteren doet nog volop mee voor de 3e periodetitel, maar het verschil was vandaag wel groot.

Hoewel Halsteren voor rust vooral de eerste 25 minuten veel sterker was, kon RKZVC in de eerste 45 minuten nog redelijk stand houden en gaf weinig kansen weg. De eerste Halsterense goede poging was in de 21e minuut waarbij de spits een corner op de verre kruising kopte. De beste Zieuwentse poging was een kopbal van Thieme Terhaerdt in de 38e minuut die een meter over ging. Enkele minuten later kwam RKZVC met de schrik vrij nadat keeper Tim Penterman een spits uit wilde spelen maar de bal verloor. De Halsterense spits schoot echter veel te gehaast in het zijnet.

Na rust was er echter geen houden meer aan. RKZVC werd vanaf het begin van het kastje naar de muur getikt en de ene kans volgde de andere op. De eerste drie Halsterense goals (55e, 63e en 68e minuut) werden bijna identiek via hun linkerkant uitgespeeld, waarna er een voorzet op maat volgde. En driemaal kon Jaouad Chraou midden voor goal simpel binnen tikken. De 0-4 en 0-5 vielen in de 77e en 79e minuut respectievelijk door Jaddi Salah-Eddine Jaddi (prachtig afstandsschot) en Redwan Zerhouni (een mooie aanval over veel schijven en afgerond vanaf elf meter). RKZVC werd continu meteen onder druk gezet en kwam nauwelijks toe aan aanvallen. Alleen Thieme Terhaerdt kwam in de 82e minuut met een schot recht op de keeper tot een doelpoging. Halsteren geloofde het wel en tikte de bal simpel rond alsof het een trainingspartijtje was. Het bleef wel drukken maar echte doelkansen kwamen er niet meer of ze werden geblokt.

In 2016 begon de glorietijd voor RKZVC met het 1e kampioenschap in de 3e klasse, waarna ze de twee jaar daarna ook weer kampioen werden en zo de toenmalige hoofdklasse bereikten. In die tijd werd steeds gezegd: “laten we er van genieten zolang het mogelijk is” omdat dit niveau voor een kleine club als RKZVC niet vol te houden is. En genieten hebben we gedaan met prachtige wedstrijden, samen met heel veel publiek.

Alhoewel het moeilijk zal worden (er wordt in de laatste vier wedstrijden ook nog gespeelde tegen de nummers één, twee en vijf), is het toch zaak om dit seizoen toch zo goed mogelijk uit te spelen. Al is het alleen maar voor het trouwe publiek. Bovendien kunnen de wedstrijden nu dus gezien worden als voorbereiding op het volgende seizoen in de 1e klasse.

Zondag 7 mei speelt RKZVC om 14.30 uit tegen Kampong (Utrecht).