3585LJ
UTRECHT
tel. 030-2541738

7-5-2023 Kampong - RKZVC: 3 - 0 (2 - 0)

Kampong is een giga omni-vereniging in Utrecht met meer dan 2000 voetballende leden (en meer dan 3000 hockeyers en nog meer andere sporten) die momenteel 2e staan. Kampong had de hele wedstrijd volledige controle over de wedstrijd en RKZVC kwam slechts sporadisch tot een aardige aanval.

Binnen het  kwartier was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Een voorzet op maat werd in de 8e minuut door Daan Groot Zwaaftink met een mooie volley omgezet in de 1-0 voor Kampong waarna Maurits Gersen in de 14e minuut met een mooie kopbal na een corner de 2-0 op het scorebord zette. Bijna had Sjors Storkhorst een minuut later met een fenomenale volley van 20 meter afstand en vanuit een schuine hoek direct de aansluitingstreffer gescoord, maar de bal ging er via de binnenkant van de paal niet in. Weer een minuut later verzuimde een Utrechtse spits de marge nog verder te vergroten maar hij schoot in vrije positie ruim naast. Daarmee was de spectaculaire opening van de wedstrijd gedaan en bleven de kansen beperkt tot enkele doelpogingen van beide kanten die de juiste richting misten.

Twee minuten na rust stelde Nies van Raalten de zege van Kampong direct veilig. Na een snelle ingooi en onoplettendheid in de Zieuwentse verdediging kon hij vrij doorlopen en schoof hij vanuit een schuine hoek de 3-0 binnen. Het wedstrijdbeeld bleef verder hetzelfde als voor rust: Kampong heerste over het hele veld en RKZVC kwam maar sporadisch aan aanvallen toe. Het gevaarlijkst was nog een voorzet van Bart te Focht in de 76e minuut die over de Utrechtse lat zeilde. Verdedigend kon RKZVC (soms met moeite en enig geluk) na rust verder onheil voorkomen. Keeper Tim Penterman pakte een niet al te harde kopbal in de bovenhoek en een aanvaller van Kampong schoot in de 57e minuut geheel vrijstaand op de penaltystip hoog over. Twee minuten later redde Steffen IJzereef met een knappe sliding een opgelegde kans na een te korte terugspeelbal. Rond de 80e minuut werden er twee Utrechtse schoten geblokt waarna Tim Penterman redde op de derde inzet. In de 87e minuut was het wederom Tim Penterman met een erg goede reflex op de laatste kans van Kampong.

Het verschil tussen de nummer twee in de stand en de nummer laatst was vandaag duidelijk. Zowel in nauwkeurigheid van passen als in de korte combinaties was Kampong veel beter en vonden ze vaak gemakkelijk de vrije man. Aanvallend komt RKZVC tegen zulke ploegen er niet aan te pas. Verdedigend was het ook moeilijk (bij alle drie tegengoals kregen de doelpuntenmakers te veel ruimte) maar met hard werken kon de schade nog enigszins binnen de perken worden gehouden. Met nog drie wedstrijden te gaan, is het te hopen dat RKZVC nog ergens een keer een puntje kan pakken.

Zondag 14 mei speelt RKZVC thuis om 14.00 tegen HVCH (Heesch).