7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

6-4-2022 RKZVC – Baronie: 0 – 2 (0 – 2)

Door blessures, ziekte en werk moest RKZVC vanavond met een gehavend elftal aantreden tegen de koploper uit Breda die duidelijk te sterk was voor RKZVC. Het was de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer. Tekenend voor het overwicht was dat RKZVC geen enkele doelpoging had in de hele wedstrijd.

In twaalf minuten had Baronie de eindstand al op het scorebord staan. Nadat keeper Tim Penterman nog redde op een schot en een andere Bredase kans in het zijnet ging, was het in de 8e minuut wel raak. Een voorzet werd maar half geraakt door een Zieuwentse verdediger waardoor de bal op 10 meter voor goal vrij viel en Yassine Mejres hard de 0-1 binnen schoot. Vier minuten later viel de 0-2 na een mooie Bredase aanval over links. De voorzet werd door Jens Wirix ineens op de slof genomen. Baronie speelde daarna veel op balbezit en leek aanvallend was gas terug te nemen. Het leek soms wel dreigend maar echte kansen uitspelen deden ze ook niet meer. Wel hadden ze in de 33e en 45e minuut twee goede afstandsschoten die beide door Tim Penterman via de lat tot corner werden verwerkt.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde met een aanvallend Baronie dat RKZVC grotendeels terug drukte. Baronie combineerde wel veel maar het tempo van hen was ook nu te laag om echte kansen uit te spelen. De vele corners die ze kregen leverden wel luchtduels op en enkele kopballen wonnen ze wel in die duels maar die gingen niet binnen de palen. Na een missertje in de Zieuwentse verdediging was er in de 56e minuut vanuit een schuine hoek wel plotseling een kans maar Tim Penterman redde op het schot in de bovenhoek. Baronie probeerde het ook met enkele afstandsschoten die meestal te gemakkelijk waren. Alleen in de 77e minuut was er een heel goede poging waarop Tim Penterman prima redde.

Met het gehavende elftal kon RKZVC vanavond de schade gelukkig beperken tot twee tegendoelpunten. Ook in de tweede helft, toen er na enkele wissels slechts vier basisspelers meer in het veld stonden, konden ze de gelederen behoorlijk gesloten houden. Je hoopt natuurlijk op een stunt tegen de koploper maar dat zat er vanavond geen enkel moment in. De komende weken zijn echter belangrijker als er tegen minder sterkere tegenstanders wordt gespeeld. Laten we de wedstrijd van vanavond maar gauw vergeten en terug denken aan de wedstrijd afgelopen zondag in Nijmegen tegen Orion die gewonnen werd. Dan zijn er best mogelijkheden om punten te pakken.

RKZVC speelt zondag 10 april om 14.00 thuis tegen AWC (Wijchen).