4661RK
HALSTEREN
tel. 0164-684239

16-4-2022 Halsteren - RKZVC: 0 – 0 (0 – 0)

RKZVC zette op deze paaszaterdag met de 0-0 uit tegen subtopper Halsteren, de nummer vier van de ranglijst, de goede serie in de laatste maand voort. Met name middenveld en verdediging staan weer goed met slechts twee tegendoelpunten (tegen koploper Baronie) in de laatste vier wedstrijden.

Halsteren had voor rust wel wat meer veldoverwicht maar met vlagen wist RKZVC ook regelmatig op de andere helft te voetballen. Dit leverde echter weinig kansen op; alleen Sjors Storkhorst had in de 6e minuut een mogelijkheid maar hij kon net niet goed genoeg bij de bal om gericht te schieten. Voor rust had Halsteren de beste kansen in de 10e en 13e minuut. De eerste was een mooie kopbal die door keeper Tim Penterman netjes over de lat werd getikt waarna de corner ruim naast werd gekopt. De tweede was een schot vanuit een schuine hoek die door Tim met de voet werd weg gewerkt. Halsteren kon daarna combinerend geen echt doelrijpe kansen meer uitspelen maar probeerde het voor rust nog met een viertal afstandsschoten die niet gevaarlijk waren.

Na rust had RKZVC meer moeite om het spel te controleren. Grote delen van de tweede helft werd RKZVC op eigen helft terug gedrukt maar in de 54e minuut had RKZVC de beste kans van de wedstrijd. Een voorzet voorbij de tweede paal werd weer voor goal gekopt maar de geheel vrijstaande Mitchell Jansen schoot tegen de keeper op. De rest van de kansen waren voor Halsteren waarbij Tim Penterman enkele goede reddingen had. De eerste was in de 58e minuut op een goed schot. Tien minuten later schoot een geheel vrijstaande Halsterens spits vanaf elf meter hoog over. Een volgend hard schot, tien minuten later, ging een halve meter over. In de 83e minuut volgde na een Halsterense vrije trap een goede kopbal die wederom door Tim Penterman over werd getikt. De laatste Halsterense mogelijkheid was een ketser in de 93e minuut na een mooie voorzet voorbij de tweede paal.

In de thuiswedstrijd in september had RKZVC nog kansloos verloren met 0-3. In de eerste weken na de winterstop zakten ze conditioneel nog wel eens door de ondergrens waardoor ze na rust kansloos waren. Vandaag hielden ze het dus tot eind vol. Natuurlijk - met de betere resultaten van de laatste weken - komt ook de sfeer terug en daarmee ook de vechtlust. En dat betaalde zich tegen de subtopper Halsteren uit in één punt. Nu is het te hopen dat iedereen over anderhalve dag (paasmaandag) voldoende hersteld is om weer zo’n inspanning te leveren.

Paasmaandag 18 april speelt RKZVC thuis om 14.00 thuis tegen SV Meerssen.