4881BL
ZUNDERT
tel. 076-5973889

24-4-2022 Moerse Boys - RKZVC: 4 – 2 (3 – 0)

RKZVC had een goede serie achter de rug met tien punten uit vijf wedstrijden maar vandaag gingen ze vooral in de eerste helft kansloos de boot in tegen Moerse Boys dat ook vecht voor lijfsbehoud in de hoofdklasse.

Inzet en concentratie waren bij de Klein Zundertenaren vanaf de aftrap veel beter dan bij RKZVC en ze straften dat voor rust genadeloos af. Met een minuut was het al raak. Na een drietal misgrepen en mistrappen in het hart van de verdediging kon Pim Goossens simpel de 1-0 in open goal binnen tikken. Na het felle begin van Moerse Boys leek het spel meer in evenwicht tot een foute timing in de Zieuwentse verdediging na een verre uittrap van de Zundertse keeper in de 19e minuut. De kopbal in het centrum van de verdediging ketste door waarna Jesse Mouws vrij door kon lopen, keeper Tim Penterman omspeelde en de 2-0 binnen schoof. Het eerste Zieuwentse kansje voor RKZVC kreeg Sjors Storkhorst in de 38e minuut op de rand van de zestienmeter maar hij raakte de bal maar half. In de counter werd RKZVC uitgespeeld en scoorde Rik Mol de 3-0. De beste Zieuwentse kans was in de slotseconden voor rust maar de Zundertse keeper redde op het schot van Sjors Storkhorst en de rebound van Harm Bokkers werd geblokt.

Drie minuten na rust leek het nog slechter te gaan voor RKZVC omdat Remco van Leeuwen een directe rode kaart kreeg. Over de gehele tweede helft speelde RKZVC echter toch beter dan in de eerste helft. Nadat eerst een hard schot van Moerse Boys in de 56e minuut een halve meter over ging, kwam in de 59e minuut toch nog enigszins onverwacht de 3-1. Mart Schutten passte een vrije trap (naast de zestienmeter) naar de vrijlopende Sjors Storkhorst op de kop van de cirkel en met een harde knal tekende Sjors de 3-1 aan. Maar het iets meer aanvallende spel van RKZVC gaf Moerse Boys ook ruimte voor de counter. Zo schoten zij in de 63e minuut een vrije kans hard op de lat en enkele minuten later een halve meter over. In de 70e minuut was het wel raak. Een puntgave voorzet werd door Pim Goossens mooi binnen gekopt voor de 4-1. Zoveel als mogelijk probeerde RKZVC nog aan te vallen maar de aanvallen van Moerse Boys bleven gevaarlijk. In de 77e minuut redde eerst Tim Penterman een vrije kans waarna Michiel Krabbenborg het vervolg van de aanval van de doellijn weg kopte. En wederom scoorde RKZVC toch nog weer onverwacht. Een te korte terugspeelbal door een Zundertse verdediger werd in de 84 minuut door Björn Doppen onderschept waarna hij beheerst de 4-2 binnen schoof. Een laatste poging met een lob door Björn ging over de verre kruising.

Nadat RKZVC een goede periode had in voorgaande vier weken, was er vandaag een soort baaldag. Om mee te blijven doen op dit niveau moet de inzet en concentratie er elke wedstrijd zijn. Ook in een wedstrijd tussen twee laagvliegers zoals vandaag de wedstrijd in het supportersblaadje van de Moerse Boys werd aangekondigd. Als RKZVC vandaag gewonnen had, had het zich zo goed als veilig gespeeld. Nu blijft de spanning. Het zal de komende weken niet gemakkelijk zijn, maar als concentratie en inzet wel weer optimaal zijn, moet het toch mogelijk zijn om één of twee wedstrijden te winnen en daarmee het klassebehoud veilig te stellen.

Zaterdag 30 april speelt RKZVC thuis om 19.00 thuis tegen Silvolde.