7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

20-3-2022 RKZVC – UDI’19/CSU: 1 – 2 (1 – 0)

Deze wedstrijd had voor en na rust twee behoorlijk verschillende gezichten. Voor rust beheerste RKZVC het spel volledig. RKZVC was feller in de duels, combineerde goed en zette UDI’19/CSU bijna continu direct vast. Veelzeggend is dat UDI’19/CSU voor rust maar één doelpoging had van 25 meter afstand die ook nog eens vijf meter naast ging. Veel kansen kreeg RKZVC echter ook niet en het geluk zat ook niet mee in twee situaties. De eerste keer was een schot van Sjors Storkhorst in de 7e minuut vanaf de middellijn: wel over de keeper maar tegen de paal. De tweede keer was de situatie waarbij Sjors midden voor goal van achteren onderuit werd gelopen. Daar, waar ook verscheidene Udense supporters meenden dat het duidelijk leek op een penalty, was de scheidsrechter een andere mening toegedaan. In de 30e minuut kwam RKZVC toch dik verdiend op een 1-0 voorsprong. Een zeer strakke pass van Sjors Storkhorst werd door Mitchell Jansen met het hoofd verlengd en ging via de binnenkant van de verre paal binnen. Op slag van rust kon de Udense keeper een strak schot direct uit de lucht van Sjors Storkhorst op de lijn nog net wegstompen.

In de rust zal er bij UDI’19/CSU best een hartig woordje gezegd zijn. Ze kwamen in ieder geval feller uit de startblokken en bijna direct moest een Zieuwentse verdediger al een bal van de doellijn wegwerken. Tekenend in het verloop van de tweede helft was ook, dat RKZVC regelmatig onnauwkeurig(er) passte en daarmee dan direct balverlies inleidde. Een misser in het onderscheppen van een Udense pass in het rechter verdedigingsblok van RKZVC leidde dan ook indirect in de 60e minuut de 1-1 in. In eerste instantie kon het gat nog gedicht worden maar de bal kwam in het vervolg van het spel aan de andere kant bij Metin Alkir terecht, die met een lage schuiver gelijk maakte. De druk van UDI’19/CSU verdween daarna een beetje en RKZVC begon weer te jagen op de voorsprong. De eerste grote kans kwam in de 68e minuut na een mooie combinatie maar Sjors Storkhorst schampte de bal die daardoor een metertje langs ging. UDI’19/CSU hing dus wat meer achteruit en loerde op de counter, waarbij het mede geholpen werd door de soms onnauwkeurige Zieuwentse passes die onderschept werden. De volgende 'bijna grote kans' voor UDI’19/CSU was in de 72e minuut na een dieptepass maar keeper Joël Paijers was net op tijd ver uit zijn doel. Twee minuten later was de volgende dubbele kans voor RKZVC voor Mart Schutten die recht op de keeper schoot waarna Sjors Storkhorst de rebound naast mikte. En waar RKZVC voor rust geen penalty mee kreeg, gaf de scheidsrechter die wel aan UDI’19/CSU bij een overtreding op de rand van de zestienmeter. De 1-2 werd onberispelijk binnen geschoten door Roald van Hout. Het slotoffensief was weliswaar voor RKZVC maar leverde geen kansen op. UDI’19/CSU creëerde die wel bij de uitvallen maar RKZVC kwam tot drie keer toe met de schrik vrij. Bij een Udense pass (79e) was Joël Paijers net te laat bij het uitlopen maar tikte de Udense spits net naast. Vier minuten later werd een Udense vrije trap van richting veranderd maar ging de bal ook naast en in de 85e minuut redde Joël Paijers op een schot.

Zoals gezegd moest RKZVC een zure en onnodige nederlaag slikken. Het is hoopgevend dat RKZVC met name voor rust een goede wedstrijd speelde en tegen een subtopper als UDI’19/CSU het spel controleerde. Het is jammer dat RKZVC dat niveau na rust niet kon vasthouden. De mogelijke oorzaken zijn waarschijnlijk nog steeds het gebrek aan wedstrijdritme en wedstrijdconditie. RKZVC heeft sinds de winterstop weliswaar vijf wedstrijden gespeeld maar steeds om de andere week. Door de komende weken iedere zondag (en soms ook nog doordeweeks) te voetballen, moeten conditie en vorm terug komen. Dat RKZVC best op dit niveau kan meespelen, hebben ze door de goede eerste helft van vandaag wel aangetoond.

RKZVC speelt woensdag 23 maart de volgende competitiewedstrijd om 20.00 in en tegen Nuenen.

RKZVC speelt zondag 27 maart om 14.00 thuis tegen Juliana ’31 (Malden)