7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

30-4-2022 RKZVC – Silvolde:  1 – 4 (0 – 2)

Evenals vorige week tegen Moerse Boys speelde RKZVC een slechte eerste helft tegen een veel feller Silvolde. RKZVC zat ‘lang niet kort genoeg’ op de tegenstander en bij balbezit waren er veel onnauwkeurige passes.

Vanaf het begin leverde de druk van Silvolde behoorlijk wat corners op die gevaarlijk voor goal kwamen. In de 10e minuut schoot zo’n corner in eerste instantie door maar de bal werd van de andere kant weer voor goal gebracht en van dichtbij kon Chiel Terhorst simpel binnen koppen voor de 0-1. In de 25e minuut kwam RKZVC goed weg nadat een Silvoldse spits - wederom na een corner - de bal tegen de paal kopte. Pas in de 33e minuut had RKZVC met een hard schot van Jens Schutten, dat recht op de Silvoldse keeper ging, de eerste kans. Een minuut later tekende Wout Blasman, die enkele jaren geleden nog twee jaar bij RKZVC speelde, de 0-2 aan. Een fraaie goal vanaf de rand van de zestienmeter bovenin de rechter kruising. De laatste tien minuten voor rust kwam RKZVC wel iets beter in het spel maar bij enkele aanvallen was de laatste pass net niet nauwkeurig genoeg. Of is het, zoals Cruijff zei: “De voorzet is goed, maar de spits is er niet”?

Na rust was er een energieker RKZVC te zien en kreeg het een licht veldoverwicht dat echter in eerste instantie niet veel kansen opleverde. Het duurde tot de 66e minuut voor de eerste kans kwam maar de kopbal van Jens Schutten ging hoog over. Een minuut later was het na een mooie aanval wel raak. Sjors Storkhorst bereikte op links met een mooie "binnendoor-pass" de opkomende Jouke Knippenborg. Zijn harde lage voorzet werd door Mitchell Jansen met zijn eerste balcontact van dichtbij binnen getikt voor de 1-2. De vreugde was echter van korte duur. Een minuut later kon Sem Köse aan de rechterkant vrij doorlopen en met een lage schuiver schoot hij de 1-3 binnen in de verre hoek. Ondanks deze tegenvaller bleef RKZVC werken voor een beter resultaat. Jens Schutten kopte een metertje naast en bij een duidelijk duw in de rug van Sjors Storkhorst binnen de zestienmeter met twee handen (ook Silvoldse supporters gaven dat aan) weigerde de scheidsrechter te fluiten. Een mooie aanval over rechts leverde Toby Bokkers een aardige kans op maar zijn schot ging twee meter voorlangs. De laatste Zieuwentse kans kreeg Mitchell Jansen, die vrij door kwam, maar zijn schot ging recht op de Silvoldse keeper af. Door de aandrang van RKZVC kreeg Silvolde in de counter behoorlijk wat ruimte die ze in eerste instantie niet effectief benutten. Eerst ging in de 88e minuut een hard schot nog ruim over en twee minuten later ging een schot recht op keeper Tim Penterman. In de 94e minuut was het wel raak. Een schuiver van rechts in de verre hoek kon in eerste instantie nog door Toby Bokkers op de doellijn worden geblokt maar Wout Blasman reageerde het snelst en schoof met een sliding de 1-4 binnen. Er werd niet meer afgetrapt.

Over de gehele wedstrijd heeft RKZVC vandaag in deze Achterhoekse derby te weinig gebracht. Grotendeels omdat concentratie en felheid vanaf het begin niet goed genoeg zijn. Als beide optimaal zijn, betekent dat, dat er minder balverlies geleden wordt, dat er net geen kans wordt weggegeven of dat er juist wel een eigen kans gecreëerd wordt. Bekend is via de technische staf dat er hard aan gewerkt wordt om de conditie verder te verbeteren zodat er een héle wedstrijd “vol gas” gespeeld kan worden. Nu moet dat er de komende vier wedstrijden nog uitkomen, vanaf de eerste minuut.

RKZVC speelt zondag 8 mei om 14.30 uit tegen RKSV Minor (Nuth, Zuid Limburg).