7064KA
SILVOLDE
tel. 0315-325512

26-2-2022 Silvolde - RKZVC: 2 – 0 (1 – 0)

RKZVC voelt zich de laatste jaren niet thuis op natuurgras. Op deze zaterdagavond in Silvolde was dat duidelijk te zien waar combinatievoetbal op het hobbelige veld moeilijk was. Daar kwam bij dat Silvolde met een soort Engelse speelstijl veel meer energie in de wedstrijd legde en dus veel fysieke duels won.

Reeds in de vijfde minuut kwam RKZVC op een 1-0 achterstand door Jorn Eijkelkamp die een corner bij de eerste paal binnen kopte. Daarna volgden veel duels om de bal zonder dat dit echt goede kansen voor één van beide teams opleverde. Aan Zieuwentse kant was de beste nog voor Sjors Storkhorst na een onderschepping maar hij schoot vanuit een schuine hoek in het zijnet.

Drie minuten na rust kreeg Silvolde direct een echt goede kans na een verdedigingsfout maar keeper Joël Paijers kon er met zijn vingertoppen nog net bij zodat de bal via de lat er niet in ging. Enkele minuten later schampte Sjors Storkhorst met het hoofd een vrije trap van Sven Jurjus maar de Silvoldse keeper kon de bal onder in de hoek toch nog redelijk gemakkelijk pakken. In de 53e minuut viel de 2-0 door een vrije trap van Mike Severs die tussen de verdediging en de goal viel. Omdat enkele spelers trachten de bal te raken, maar uiteindelijk dat niemand deed, verraste dat Joël Paijers zodat de bal rechtstreeks in de goal ging. Twee minuten later moest Mike van Aken van Silvolde voor zijn tweede geel kaart van het veld en hoopte RKZVC dat dit mogelijk een ommekeer in de wedstrijd zou kunnen betekenen. RKZVC werd wel sterker in het veld maar was niet in staat om de numeriek meerderheid om te zetten in kansen. Alleen Sven Jurjus schoot de 61e minuut hard in, maar ook recht op de vuisten van de Silvoldse keeper. Door het opdringen van RKZVC kwam er echter ook meer ruimte voor Silvoldse counters. In de 64e minuut kwam RKZVC zelfs goed weg bij zo’n counter waarbij Mike Severs namens Silvolde op de paal knalde. Drie minuten later volgde nog een kans maar deze werd ruim voorlangs geschoten. In de resterend tijd wisten beide ploegen geen kansen meer te creëren.

RKZVC had vandaag een slechte dag. Dus wel evalueren, maar dan de slechte dag gauw vergeten en toeleven naar de volgende wedstrijd(en). Allereerst zondag 6 maart als koploper Baronie uit Breda op bezoek komt. Dan zal er veel beter en met meer vechtlust gespeeld moeten worden, wil men enige kans hebben. En heel voorzichtig kijken we ook al even iets over die wedstrijd heen naar de woensdag daarop als buurman Longa ’30 op bezoek komt. Als speler mag je alleen vooruit kijken naar de eerstvolgende wedstrijd, als publiek mag je al best wel een beetje toeleven naar zo’n derby.

RKZVC speelt zondag 6 maart de volgende competitiewedstrijd om 14.00 thuis tegen Baronie.
RKZVC speelt woensdag 9 maart 19.30 thuis tegen Longa ’30.