7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

10-4-2022 RKZVC – AWC:  3 – 0 (1 – 0)

RKZVC had na de winterstop een vrij slechte herstart van de competitie en kwam daardoor gevaarlijk dicht in de buurt van de degradatiezone. Door de overwinningen van vorige week zondag bij Orion en die van vandaag tegen AWC uit Wijchen hebben ze een gat geslagen naar de degradatiezone van vijf punten. Gezien het aantal goede kansen had RKZVC vandaag nog ruimer kunnen winnen.

Na een eerste schot van de Wijchenaren kwam RKZVC met mooie aanvallen tot goede kansen. Zo stuurde Björn Doppen in de 9e minuut Jens Schutten de diepte in maar het schot ging recht op de Wijchense keeper. In dezelfde minuut kon Jens met het hoofd net niet goed bij een mooie voorzet. Twee minuten later verlengde Sjors Storkhorst een voorzet die net achter de lat op het dak van het doel viel. Weer enkele minuten later gaf Jouke Knippenborg panklaar voor op de geheel vrijstaande Jens Schutten die van dichtbij recht op de keeper schoot. In de 28e minuut kopte Steffen IJzereef een corner van Joey Belterman op goal maar de Wijchense kon via de lat nog net redding brengen. Eindelijk lukte het in de 32e minuut wel na een mooie aanval. Björn Doppen behield het overzicht, legde breed op de vrijstaande Jens Schutten die van dichtbij de 1-0 binnen kon tikken. Afgezien van enkele afstandsschoten die niet echt gevaarlijk waren, kon AWC geen echt gevaar stichten voor de Zieuwentse goal.

AWC begon na rust met een afstandsschot dat recht op keeper Tim Penterman ging. In de 53e minuut volgde de eerste Zieuwentse kans maar Jens Schutten kon net niet goed bij de pass van Joey Belterman. In de 54e minuut volgde wel de 2-0. Björn Doppen gaf vanaf de achterlijn voor waarna de bal door een Wijchense verdediger in eigen goal werd gewerkt. Nadat een poging tot een lob van Sjors Storkhorst mislukte, begon AWC vanaf de 60e minuut met een offensief in een poging om de aansluitingstreffer te maken. Tim Penterman hoefde echter geen enkele redding te verrichten. Een Wijchens schot ging ruim naast en een kopbal ging hoog over. Daarbij nam RKZVC verdedigend geen risico en ruimde het soms rücksichtslos op door de bal gewoon ver weg te knallen. Dat lijkt niet mooi en moet je op dit niveau niet altijd doen, maar soms is het wel effectief om de organisatie weer goed neer te zetten. Door het opdringen van AWC kreeg RKZVC de ruimte voor counters. Siebe Klein Goldewijk zorgde voor de eerste waarschuwing in de 79e minuut maar zijn harde schot ging een halve meter over. Enkele andere uitvallen werden door onnauwkeurig passen niet goed uitgespeeld. In de 90e minuut werd een aanval wel prima uitgespeeld maar treuzelde Siebe Klein Goldewijk net iets te lang waardoor de Wijchens keeper zich toch nog voor de bal kon gooien. Enkele minuten in blessuretijd viel toch de zeer mooie en verdiende derde treffer. Een pass over 50 meter werd door Mitchell Jansen heel gecontroleerd met de borst aangenomen en daarna - na één stuit - vanuit een schuine hoek prachtig over de keeper in de verre hoek gelobt voor de 3-0 eindstand.

De ploeg - en ook interim-trainer John Krabbenborg en hersteltrainer John Eekelder - verdienen een compliment. Het liep dit voorjaar niet maar de spelers bleven zelf zeggen dat ze teveel kwaliteit hebben om te degraderen. Tegen koploper Baronie waren ze afgelopen woensdag dan wel kansloos maar tegen middenmoters Orion (vorige week) en AWC (vandaag) toonden ze aan, dat ze met een goede instelling en het gegroeide ritme (omdat ze de laatste weken meer spelen), inderdaad resultaten kunnen behalen op dit niveau. Het zal nog niet elke wedstrijd even goed blijven lukken maar als ze de komende weken met dezelfde instelling blijven spelen, kunnen ze er nog een mooi eind van de competitie van maken.

RKZVC speelt paaszaterdag 16 april om 14.30 uit tegen Halsteren.
RKZVC speelt paasmaandag 18 april om 14.00 thuis tegen SV Meerssen.