7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

27-3-2022 RKZVC – Juliana ‘31: 1 – 3 (0 – 0)

Op zich kan het gebeuren dat je verliest van Juliana ’31 (Malden), dat momenteel vierde staat en voorgaande drie wedstrijden ook al had gewonnen. RKZVC zit momenteel echter ook duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Voetballend gaat het soms best wel redelijk goed maar aanvallend worden er weinig kansen gecreëerd. En als er dan een tegengoal komt, lijkt het haast of de kopjes meteen gaan hangen.

Voor rust hielden beide ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht in een open wedstrijd. Dat open spel leidde aan beide kanten tot wat kansen. RKZVC had wat meer doelpogingen, Juliana ’31 de betere. In de 7e minuut nam een Maldenaar een voorzet ineens op de slof en had RKZVC geluk dat die op het hoofd van Bart te Focht kwam (en Bart had pech dat hij even pijn aan het hoofd had). Drie minuten later viel een pass van Juliana ’31 achter de verdediging waarbij de spits net iets eerder bij de bal was dan keeper Tim Penterman maar de spits te gehaast vanuit een schuine hoek naast schoot. Ook een schot van Juliana ’31 ging naast en een kopbal na een corner ging over. RKZVC kon uit combinaties nauwelijks kansen creëren en probeerde het vooral met schoten door Joey Penterman (2x), Remco van Leeuwen en Sjors Storkhorst die niet echt gevaarlijk waren. De beste drie kansen kwamen in de laatste tien minuten voor rust. Een corner van Mart Schutten dreigde er in één keer in te draaien maar kon nog net door de Maldense keeper worden overgetikt. Even later verwerkte hij na een mooie Zieuwentse aanval de inzet ook tot corner. De laatste mogelijkheid kwam na een voorzet van Joey Belterman die door Toby Bokkers ineens op de slof werd genomen maar ruim over ging.

In eerste instantie na rust ging het spel op dezelfde manier verder maar in de 54e minuut kwam Juliana ’31 na een uitgespeelde aanval op een 0-1 voorsprong. Jop van Lith kon vrij voor goal simpel binnen tikken. Tien minuten later kon Thomas Loning uit een corner - midden voor goal vrijstaand - de 0-2 binnen koppen en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Juliana ’31 tikte de bal meestal vrij gemakkelijk rond en kwam in de 75e minuut na een uitgespeelde aanval op 0-3 door Thomas Loning die via de paal afrondde. RKZVC probeerde in het laatste halfuur nog wel de aanval te zoeken maar miste de overtuiging om Juliana ’31 echt onder druk te zetten. Pogingen van Toby Bokkers, Mitchell Jansen en Harm Bokkers misten richting. De uitvallen van Juliana ’31 waren gevaarlijker. In de 87e minuut ging een Maldens schot recht op keeper Tim Penterman en twee minuten later was een Maldenaar eerder bij de bal dan de ver uitgelopen Tim maar schoot de spits te gehaast van 30 meter afstand ruim naast de goal. En voor wat het waard is: in blessuretijd werd de inzet van RKZVC toch nog beloond met de eretreffer. Een voorzet van Mitchell Jansen werd door Steffen IJzereef van elf meter afstand prachtig in de linker bovenhoek gekopt.

Door de nederlaag blijft RKZVC in de gevarenzone. Evenals een week geleden tegen UDI’19/CSU speelde RKZVC vandaag voor rust een behoorlijke wedstrijd en was zeker niet de mindere. Maar evenals een week geleden konden ze dat niveau na rust niet volhouden. Conditiegebrek? De spelers doen hun stinkende best maar als je in de gevarenzone zit, lukt het vaak ook net iets minder en een foutje op dit niveau wordt vaak genadeloos afgestraft. Dat ze wel op dit niveau kunnen voetballen, lieten ze de eerste helft zien (evenals vorige week de eerste helft). Hopelijk pakken ze binnenkort toch een keer punten waardoor het zelfvertrouwen weer wat beter wordt en het allemaal wat vanzelfsprekender gaat.

RKZVC speelt zondag 3 april om 14.00 uit tegen Orion (Nijmegen).