ROSMALEN
tel. 073-5223102

29-5-2022 OJC Rosmalen - RKZVC 2-0 (0-0)

Door de winst van afgelopen donderdag had OJC Rosmalen de 2e periodetitel al binnen gehaald en mag dus deelnemen aan de nacompetitie. Door de zege van RKZVC op Longa ´30 vorig weekend had RKZVC het hoofdklasseschap al veilig gesteld. Dus stond er vandaag voor beide ploegen niets op het spel dan de eer.

Dat was gedurende de wedstrijd ook wel te zien. In een vrij laag tempo werd de bal rond gespeeld en echt veel strijd leverden de ploegen ook niet. Wel speelde OJC de bal gemakkelijker rond. Voor rust was er één echt gevaarlijk moment van OJC Rosmalen. In de achtste minuut ging een vrije trap van 20 meter afstand via de lat over de goal. Verder probeerde Rosmalen het vooral met schoten van buiten de zestienmeter maar die misten allemaal ruim doel. Vanuit de kant van RKZVC viel er alleen een kopballetje van Mitchel Jansen te noteren.

Na rust was het spel grotendeels hetzelfde met dien verstande dat OJC Rosmalen wel enkele goede kansen wist uit te spelen en te benutten. Zo redde keeper Tim Penterman in de 53e minuut knap met de voet op een vrije kopkans en in het vervolg van de aanval op de ingeschoten bal. In de daaropvolgende counter pakte de keeper van OJC Rosmalen het schot van Björn Doppen. In de 60e minuut kwam OJC Rosmalen toch op de 1-0 voorsprong. Nadat op links een speler via de achterlijn helemaal naar binnen door kwam, schoot Tom Wijkmans van zo’n elf meter afstand strak binnen. Vijf minuten later kwam de volgende grote Rosmalense kans maar de vrijstaande spits kopte de bal via de grond over de lat. Omdat het verschil nog steeds maar één goal was, probeerde RKZVC wat meer aan te vallen. Zo ging in de 77e minuut een schot van Michiel Krabbenborg twee meter naast. Vijf minuten later werd een gevaarlijke vrije trap van Joy Belterman voor het doel door alles en iedereen net gemist. Uiteraard gaven de aanvallende intenties aan OJC Rosmalen de ruimte voor counters. In de allerlaatste minuut werd zo’n counter perfect uitgespeeld en kon Tonni Maric als laatste simpel de 2-0 binnen tikken.

Op het twitteraccount van OJC Rosmalen gaven ze aan, dat zij het toch een moeizame overwinning vonden. Een teken dat RKZVC het tegen deze topploeg redelijk gedaan heeft. Het is nu zaak om volgende week in de laatste competitieronde nog één laatste, goede wedstrijd te spelen om de scheidende spelers Michiel Krabbenborg, Mart Schutten en Jens Schutten een waardig afscheid te geven van hun imposante voetbalcarrières.

De laatste competitiewedstrijd speelt RKZVC op MAANDAG 6 juni om 14.00 thuis tegen Nuenen. Op die dag is ook de afsluiting van het seizoen 2021/2022 door RKZVC.