7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

18-4-2022 RKZVC – SV Meerssen:  2 – 0 (1 – 0)

RKZVC beleefde een prima paasweekend. Na het gelijkspel op paaszaterdag uit bij subtopper Halsteren werd vandaag verdiend gewonnen van middenmoter SV Meerssen. Het was de eerste wedstrijd dat de nieuwe trainer Arjen Nijman, veelal staande naast de lijn, coachte. Door de tien punten die uit de laatste vijf wedstrijden werden behaald, is de afstand tot de degradatiezone - met nog zes wedstrijden te spelen - negen punten geworden. Opvallend is ook dat in vier van die laatste vijf wedstrijden achterin de nul werd gehouden.

SV Meerssen begon het eerste kwartier veel feller aan de wedstrijd en kreeg binnen een minuut al de eerste kans die tot corner verwerkt werd. Ook kon tien minuten later nog ternauwernood een goede Limburgse kans tot corner verwerkt worden. In de 15e minuut was het bij de eerste de beste goede aanval van RKZVC meteen raak. Björn Doppen werd op rechts de ruimte ingestuurd en gaf mooi laag voor. De inzet van Jens Schutten kon nog door de uitlopende Meerssense keeper worden gekeerd maar Sjors Storkhorst was attent en kon met een sliding de rebound nog net in de linker benedenhoek binnen voor de 1-0. Hierna kreeg RKZVC het spel wat beter onder controle. Alhoewel SV Meerssen wel wat sterker bleef in het veld, kon het geen echt gevaar stichten. Een afstandsschot ging naast en een kopbal ging over. Afgezien van een schot van Björn Doppen dat ruim over ging, kreeg RKZVC ook geen echte mogelijkheden.

Na rust ging SV Meerssen uiteraard op zoek naar de gelijkmaker maar RKZVC kreeg daardoor veel ruimte in de counters. Binnen een kwartier waren er twee schoten van Jens Schutten vanuit een schuine hoek recht op de keeper. Pas na een kwartier kwam de eerste kleine kans voor SV Meerssen maar de volley vanuit een schuine hoek ging ruim voorlangs. In de 59e minuut bereikte RKZVC de eindstand. Een dieptepass bereikte Sjors Storkhorst op links en diens puntgave voorzet werd door Jens Schutten van zeven meter afstand steenhard via de onderkant van de lat binnen gekopt voor de 2-0. Rond de 70e en rond de 80e minuut waren er twee korte periodes waarin SV Meerssen echt druk op de Zieuwentse defensie zette. Daarbij ontstonden binnen de zestienmeter enkele situaties waar RKZVC met een beetje geluk onheil kon voorkomen. Enkele Meerssense kopballen misten de richting en enkele schoten werden geblokt door verdedigers. Uiteindelijk hoefde keeper Tim Penterman geen enkele redding te verrichten. In het laatste half uur waren er diverse kansrijke situaties voor RKZVC om de voorsprong te vergroten. Zo kwam Sjors Storkhorst vrij door maar speelde de bal te ver voor zich uit. Jelmer Harbers kon net niet bij een mooi passje en een mooi schot van Mart Schutten werd door de Meerssens keeper met moeite tot corner verwerkt. Een laatste offensief van SV Meerssen leverde wederom wat rommelige situaties voor eigen goal op maar geen doelpoging binnen de palen. De laatste kansen waren in blessuretijd weer voor RKZVC met een schot van Sven Jurjus op de keeper en een schot van Mitchel Jansen over de kruising.

27 maart verloor RKZVC thuis van Juliana ´31 en verkeerde na die wedstrijd echt in de degradatiezone. Van 3 tot en met 18 april speelde RKZVC zich met vijf wedstrijden in achttien dagen bijna vrij van degradatiezorgen. We zijn er nog niet maar als RKZVC dit niveau kan blijven volhouden, mag het eigenlijk geen probleem meer zijn. Voorwaarde hiervoor is wel dat men niet gemakzuchtig wordt en dat de inzet en de concentratie hetzelfde blijven.

RKZVC speelt zondag 24 april om 14.30 uit tegen Moerse Boys.