7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

6-6-2022 RKZVC – RKSV Nuenen: 2 – 1 (2 – 0)

Voor beide elftallen stond er vandaag niets meer op het spel maar voor de spelers van RKZVC wel. Zij wilden namelijk de stoppende spelers, Michiel Krabbenborg, Mart Schutten, Jens Schutten en Mitchell Jansen een mooi afscheid geven met een overwinning.

Het tempo in de wedstrijd zelf was niet al te hoog waarbij beide ploegen in het begin ook niet al te veel aandrongen. Wel combineerde RKZVC vrij gemakkelijk en hadden ze wat meer balbezit. In de 18e minuut viel eigenlijk uit het niets de prachtige 1-0. Siebe Klein Goldewijk passte over de hele breedte naar Jouke Knippenborg die een echt perfecte voorzet gaf waarna Sjors Storkhorst alleen maar met het hoofd tegen de bal aan hoefde te lopen. Tien minuten later kwam Bart te Focht op links goed door die de geheel vrijstaande Jens Schutten op de elfmeter bereikte. In alle rust schoof Jens de 2-0 binnen. Enkele andere Zieuwentse schoten misten richting. Van RKSV Nuenen viel voor rust niet veel te duchten. Afgezien van enkele corners en vrije trappen die voor goal gezet werden was een “niet gevaarlijke” kopbal voorlangs bijna hun enigste doelpoging.

Het eerste kwartier na rust gaf hetzelfde spelbeeld te zien. In de 53e minuut kwam na een lange trap Jens Schutten ineens vrij door maar hij schoot in het zijnet. Een minuut later was een lage trap van Nuenen hun eerste poging tussen de palen. Nadat Mart Schutten enkele minuten later een hard schot door de Nuenense keeper zag worden gestopt, kregen hij en zijn broer Jens in de 60e minuut onder luid applaus een publiekswissel. Een onoplettendheid in de Zieuwentse verdediging leidde in de 65e minuut tot de Nuenense tegentreffer. Roy Olislagers kon redelijk ongehinderd door de defensie lopen en schoot beheerst de 2-1 binnen. Tien minuten lang drong Nuenen aan maar daarna kreeg RKZVC de controle terug. Michiel Krabbenborg kreeg een kopkans (met enige moeite gepakt door de keeper) en een schot van Björn Doppen ging een meter naast. In de 76e minuut was een schot van Nuenen uit een schuine hoek hun laatste dreiging (een metertje over). Een minuut later was er na een mooie aanval nog een goede kopkans voor Björn Doppen (ruim naast) en kort voor het eind ging een vrije schietkans van Mitchel Jansen ruim naast. Vijf minuten voor het eind kreeg aanvoerder Michiel Krabbenborg een publiekswissel na 14 jaar in het eerste gespeeld te hebben.

RKZVC heeft een moeizaam jaar gehad. Uiteindelijk gaf een goede aprilmaand de omslag en stelde RKZVC twee wedstrijden voor het eind het hoofdklasseschap veilig zodat we toch nog met een goed gevoel op dit seizoen terug kunnen kijken. Nu eerst lekker zomervakantie houden en dan gaan we in de loop van de zomer met frisse zin weer voorbereiden op het volgende seizoen.