7131CM
LICHTENVOORDE
tel. 0544-372377

14-5-2022 Longa ´30 - RKZVC: gestaakt bij 0-1 stand
22-5-2022 Door zege op Longa ´30 stelt RKZVC het hoofdklasseschap veilig 0-1 (0-1)
Dit verslag bestaat uit twee delen: het eerste deel gaat over 14 mei dat gestaakt werd door de blessure van de scheidsrechter, het tweede deel over de uitgespeelde wedstrijd op 22 mei.

Longa ’30 - RKZVC eindigt in anticlimax door blessure scheidsrechter
In aanwezigheid van 2000 toeschouwers en onder prachtige weersomstandigheden waren de belangen in deze derby van de Achterhoek groot. Eerst even de stand voorafgaand aan de wedstrijd.
Longa ’30 staat acht punten achter op RKZVC en zes op Moerse boys met nog vier wedstrijden te spelen. Bij winst van Longa ’30 zal het RKZVC naderen tot vijf punten met een wedstrijd minder. Bij winst van RKZVC zal het hoofdklasseschap voor volgend jaar veilig zijn gesteld. De nummers 13 en 14 moeten in de nacompetitie strijden tegen degradatie. Helaas werd de wedstrijd in de 57e minuut gestaakt door de blessure van de scheidsrechter. Het resterende halfuur zal waarschijnlijk komend weekend worden uitgespeeld.

De wedstrijd zelf kende vooral voor rust weinig hoogtepunten. Hoewel RKZVC probeerde op balbezit te spelen, ging het regelmatig mis omdat er weer eens onzuiver werd gepasst. Dat gold ook voor Longa ’30 waardoor de Zieuwentse verdediging nauwelijks onder druk werd gezet. Keeper Tim Penterman hoefde in de 35e minuut pas de eerste bal te pakken bij een Lichtenvoords schot. Twee minuten voor rust kwam RKZVC met de schrik vrij toen een Lichtenvoordse speler op links door kwam maar vanuit een schuine hoek voorlangs schoot. Van Zieuwentse kant viel een kopbal van Jens Schutten op het dak van het doel en een corner werd ver naast gekopt.

In de twaalf minuten die in de 2e helft werden gespeeld had RKZVC meer balbezit en wachtte het op eventuele kansen. Longa ’30 probeerde wel druk te zetten en kreeg ook een kopkans die ruim over ging. Maar RKZVC werd met uitvallen een stuk gevaarlijker. Een eerste waarschuwing gaf Sjors Storkhorst met een hard schot dat de Lichtenvoordse keeper verwerkte tot corner. In de 54e minuut leverde zo’n uitval de 0-1 op. Sjors Storkhorst zocht met de bal aan de voeten de rechtsback op en gaf precies op tijd de bal af aan de buitenom opkomende Joey Belterman. Met een zuiver schot bracht Joey RKZVC op voorsprong. Drie minuten later deed zich met dezelfde spelers dezelfde situatie voor maar deze keer schoot Joey recht op de keeper. In dezelfde minuut werd de wedstrijd gestaakt.

Met nog iets meer dan een half uur te spelen ziet het er voor Longa ’30 zeer slecht uit in de strijd tegen de strijd om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. RKZVC kan wel iets rustiger adem halen maar zal zich toch 100% moeten voorbereiden op mogelijk nog een “heet half uurtje”.

Hieronder het tweede deel van het verslag over het uitgespeelde restant op 22 mei.

Er moest officieel nog 31 minuten gespeeld worden (het werden er 34). Iedereen verwachtte dat Longa ’30 direct vol gas zou geven maar daar was de eerste vijftien minuten niet veel van te zien. RKZVC kon de eerste vijftien minuten vrij eenvoudig de controle over het spel houden, het kreeg in de 12e minuut zelfs een goede kans via Jouke Knippenborg maar zijn schot ging rakelings voorlangs. Vanaf het kwartier kwam de druk van Longa ’30 wel. De eerste onverwachte kans leverde echter een slap schotje op. Longa ’30 pompte veel ballen hoog in het zestienmeter gebied en dat leverde veel kopduels op en enkele hachelijke situaties waarin RKZVC soms met kunst- en vliegwerk de situatie kon redden. In de 23e minuut ging een goede Lichtenvoordse kopkans een halve meter over. Drie minuten later tikte keeper Tim Penterman een schot van 25 meter afstand netjes over. De druk van Longa ’30 leverde RKZVC ruimte voor gevaarlijke tegenaanvallen zoals die in de 27e minuut, ingeleid door Joey Belterman, maar de laatste pass was slecht. Ditzelfde gold voor de counter van RKZVC in de 30e minuut. De laatste ‘toevallige’ kans voor Longa ’30 was in de 32e minuut. Een pass vanaf de middellijn (aan de zijkant van het veld) dreigde in de verre bovenhoek te zeilen maar Tim Penterman was attent en tikte de bal over de goal.

Voor Longa ’30 dreigt de nacompetitie: het heeft zes punten achterstand op Moerse Boys met nog drie wedstrijden te spelen. RKZVC heeft een moeizaam seizoen gehad maar weet zich door een goede aprilmaand en deze zege op Longa ’30 toch drie wedstrijden voor het eind van het seizoen veilig te spelen (elf punten voorsprong op Longa ’30).

Op 29 mei speelt RKZVC uit tegen Rosmalen om 14.00. De laatste competitiewedstrijd speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen Nuenen. Op die dag is ook de afsluiting van het seizoen door RKZVC.