5673TD
NUENEN
tel. 040-2833254

23-3-2022 RKSV Nuenen - RKZVC: 2 – 0 (2 – 0)

Uiteindelijk kwam RKZVC er deze avond in totaliteit niet aan te pas. Aanvankelijk had RKZVC in de opstelling enige afstemmingsproblemen maar na enkele omzettingen leek het beter te gaan. Echter bij een poging in de 19e minuut een Nuenense voorzet weg te koppen, kwam de bal tegen een eigen verdediger aan. Roy Olislagers kon de vrijvallende bal vervolgens gemakkelijk binnen schieten voor de 1-0. In de 32e minuut volgde de 2-0 na een foute pass op het middenveld in de opbouw. Nuenen speelde de mogelijkheid daarna prima uit waarbij Ibrahim Barrie vrij voor de keeper eenvoudig de kans benutte. Nuenen had weinig te duchten van de Zieuwentse aanvallen. Alleen in de 42e minuut moest hun keeper redden op een mooi schot van Mart Schutten.

Het eerste kwartier na rust was er wat meer beleving aan Zieuwentse kant, hetgeen ook enkele mogelijkheden opleverde. Na een mooie steekpass kwam Mart Schutten op links door maar zijn harde schot vanuit een schuine hoek ging recht op de keeper. Enkele minuten later schoot Sjors Storkhorst een metertje over en kon de Nuenense keeper redden op een schot van Björn Doppen. Daarna had Nuenen de zaak verdedigend weer onder controle en kwamen zij vanaf de 65e minuut ook tot kansen. Een kopbal ging maar net naast en een schot ging recht op keeper Tim Penterman. Het dichtst bij een doelpunt kwam Nuenen in de 84e minuut met een schot op de paal vanuit een vrije trap. Siebe Klein Goldewijk tekende in de 89e minuut voor de laatste Zieuwentse poging met een mooie volley die op het dak van de goal viel.

Door de laatste twee wedstrijden te verliezen (en puntenwinst van concurrenten onderin) komt de degradatiezone weer gevaarlijk dichtbij. In punten staan RKZVC, Longa ’30 en Moerse Boys nu met 11 punten gelijk op de gedeelde 11e, 12e en 13e plaats. RKZVC heeft daarbij wel twee wedstrijden minder gespeeld. De nummer 13 aan het eind van het seizoen moet degradatiewedstrijden spelen in de nacompetitie. Hopelijk weten trainers en spelers het tij snel te keren.

RKZVC speelt zondag 27 maart om 14.00 thuis tegen Juliana ’31 (Malden).