ZIEUWENT
tel. 0544-351607

20-2-2022 RKZVC – OJC Rosmalen: 0 – 0 (0 – 0)

RKZVC bevecht tegen topper OJC Rosmalen een bonuspunt

Gezegd moet worden dat OJC Rosmalen, dat qua verliespunten tweede staat, gemakkelijk en goed voetbalde. RKZVC kreeg weinig tijd om voetballend tot goede kansen te komen tegen OJC Rosmalen dat met 2400 leden één van de grootste verenigingen van Nederland is. Aan Zieuwentse kant was het mogelijk wel de eerste keer sinds Jeroen Spies trainer is van RKZVC (anderhalf jaar), dat echt alle spelers beschikbaar en fit waren voor zover dat na deze lange winterstop fit genoemd kan worden. Er stond dus ook voor de eerste keer een team dat sinds jaar en dag op elkaar is ingespeeld en goed in de organisatie speelde met als gevolg dat er door OJC Rosmalen ook bijna geen kansen konden worden uitgespeeld.

OJC Rosmalen kwam voor rust tot vijf doelpogingen. Hun grootste kans was in de 12e minuut een harde kopbal waarop keeper Joël Paijers kansloos was maar Toby Bokkers kon op de doellijn de bal nog wegkoppen. Daarnaast waren er drie schoten die minimaal twee meter naast goal gingen, waaronder een vrije trap van 20 meter afstand. Vijf minuten voor rust was er nog een kopballetje recht in de handen van Joël Paijers. RKZVC kwam tot één behoorlijke kans. Mitchell Jansen kon net niet goed genoeg bij een pass van Bart te Voght zodat de bal toch nog ruim voorlangs ging.

Na rust voerde OJC Rosmalen de druk steeds verder op en moest RKZVC zich beperken tot verdedigen. Belangrijk daarbij was dat ze de ruimte redelijk klein hielden waardoor Rosmalen moeite had om kansen uit te spelen. Uiteindelijk kreeg OJC Rosmalen maar twee redelijke mogelijkheden. De eerste was een schot vanuit een schuine hoek dat ruim langs ging. De tweede was een verrassende kopbal die een halve meter over de kruising ging. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de spanning voelbaar groter of RKZVC stand kon houden. Een groot geluid ging dan ook op vanuit de volle tribune nadat de scheidsrechter voor de laatste keer floot.

RKZVC mag tevreden zijn met het vandaag behaalde bonuspunt tegen OJC Rosmalen dat beide voorgaande wedstrijden nog met 4-0 had gewonnen maar vandaag dus niet tot scoren kon komen. Dit geeft RKZVC vertrouwen naar de toekomst: én omdat iedereen fit is én omdat het organisatorisch weer goed staat.

RKZVC speelt ZATERDAG 26 februari de volgende competitiewedstrijd om 18.00 in en tegen Silvolde.