7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

09-03-2022 RKZVC – Longa ‘30: 1 – 1 (0 – 0)

Onder het oog van ruim 1.700 toeschouwers ontspon zich gaandeweg een boeiende wedstrijd in deze gemeentelijke derby, die de afgelopen twee jaar niet doorging vanwege Corona. Het was in deze fase van de competitie ook een belangrijke wedstrijd omdat beide ploegen de punten nodig hadden omdat ze maar net boven de degradatiezone staan. Het was ook wel een boeiende wedstrijd omdat in verschillende fases van de wedstrijd iedere keer een andere ploeg de controle over het spel had.

De wedstrijd begon voorzichtig. RKZVC had in de eerste twintig minuten wel twee doelpogingen maar die misten de juiste richting. In de daarop volgende twintig minuten controleerde Longa ’30 het spel en kregen ze twee goede kansen. De eerste was een vrije kopbal vanaf de penaltystip die ver naast ging. Drie minuten later was er een prachtig schot dat keeper Joël Paijers nog net met de vingertoppen naast kon tikken. Met het halve uur was er nog een Lichtenvoords schot dat ruim naast ging. De laatste vijf minuten voor rust zette RKZVC weer aan waarbij Jouke Knippenborg pech had dat zijn schot van 25 meter via de onderkant van de lat bijna recht naar beneden stuiterde maar er dus niet in ging. Even later ging er nog een schotpoging van Remco van Leeuwen ruim naast.

RKZVC begon na rust fel waarbij een schot van Jouke Knippenborg vanuit een schuine hoek door de Longa-keeper gepakt werd. In de 50e minuut leek de wedstrijd een wending te krijgen door de rode kaart van Steffen IJzereef die een doorgebroken spits van Longa ’30 onderuit haalde. Maar RKZVC rechtte de rug en bleef met tien man de aanval opzoeken. Een gevaarlijk voorzet van Bart te Focht landde op het dak van het doel. Een corner werd door Jens Schutten hard ingekopt maar op de doellijn weg gekopt. Een hard schot werd geblokt. Een schot van Jouke Knippenborg was te gemakkelijk. In de 59e minuut volgde echter een domper. Bij een counter kwam Rick Bosma aan de rechterkant vrij door en schuin voor goal schoof bij beheerst de 0-1 binnen. RKZVC bleef echter met 10 man vechten voor een beter resultaat en drukte Longa ’30 terug op eigen helft. Een serie corners zorgden voor druk op de Longa-goal. In de 64e minuut had RKZVC het geluk weer niet mee: Jens Schutten schoot van 20 meter afstand de vrije trap hard op de rechterpaal. In de 71e minuut werd het aandringen van RKZVC toch beloond na een mooie aanval. Mart Schutten vond Jouke Knippenborg aan de linkerkant in de vrije ruimte die daarna de doorgelopen Sjors Storkhorst aanspeelde. Met een droge knal bracht Sjors de stand op 1-1. In het laatste kwartier nam Longa ’30 het heft weer in handen, natuurlijk ook omdat de tien man van RKZVC de ruimtes niet meer kon belopen. Longa ’30 kon er echter niet doorkomen met combinaties. Een tweetal schoten misten de richting of de kracht en hoge voorzetten leverden wel luchtduels op maar geen echte kansen.

Uiteraard hadden beide teams graag gewonnen om zich wat meer veilig te spelen. Gelukkig verspeelde Minor (dat nog lager staat) vanavond, waardoor zowel RKZVC als Longa ’30 toch een punt meer afstand namen van de degradatiezone. Het was een boeiende avond, mede omdat er eindelijk weer eens een keer tegen Longa werd gespeeld en omdat er eindelijk weer eens zoveel publiek was.

RKZVC speelt 20 maart de volgende competitiewedstrijd om 14.00 thuis tegen UDI’19/CSU.