7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

6-2-2022 RKZVC – RKSV Minor: 2 – 1 (1 – 1)

Voor vandaag speelde RKZVC op 31 oktober de laatste competitiewedstrijd en het was natuurlijk de vraag hoe de ploeg er voor stond na een winterstop van ruim drie maanden en een voorbereidingsperiode van slechts drie weken. Uiteraard gold dat ook voor RKSV Minor uit Nuth (Zuid Limburg). Daar kwam voor RKZVC nog bij dat in het centrum twee dragende spelers afwezig waren en niet alle spelers geheel fit aan de wedstrijd begonnen. Resultaat behalen was voor beide ploegen ook belangrijk want ze stonden met slechts zes punten uit acht wedstrijd gelijk in de onderste regionen van de ranglijst.

RKZVC begon in ieder geval goed. Na een prachtige aanval waarbij Jouke Knippenborg in de 7e minuut Sjors Storkhorst achter de verdediging aanspeelde, was Sjors niet zelfzuchtig. Hij legde de bal breed waarop Mitchell Jansen vrij de 1-0 kon binnen schieten. Twee minuten later werd het echter al 1-1 nadat keeper Joël Paijers een gemakkelijk lijkende pass uit de hand liet glippen en Sem Unal vrij kon binnen tikken. Gelukkig herstelde Joël zich daarna met twee goede reddingen op rij (een goede kopbal en een goed schot). RKZVC liet daarna nog wel enkele aardige aanvallen zien maar kwam niet meer tot echt goede kansen. Minor was nog dreigend met enkele schietkansen die echter de juiste richting misten.

In de loop van de tweede helft werd het spelpeil steeds minder, waarschijnlijk mede door conditiegebrek en veel wissels. Gelukkig had RKZVC in de 53e minuut tenminste één goed geslaagde aanval. De scheidsrechter liet doorspelen na een situatie die penalty-waardig leek. Siebe Klein Goldewijk speelde vervolgens af op Jouke Knippenborg die vanaf de rand van de zestienmeter met een mooie schuiver de 2-1 aantekende in de rechter benedenhoek. Dit versterkte het vertrouwen van RKZVC en een kwartier lang hadden ze het spel goed onder controle. Doelpunten leverde dat echter niet op en zolang de voorsprong op één goal staat, houdt een tegenstander natuurlijk altijd hoop op meer. De bal hoeft immers maar één keer goed te vallen. Met een stuk opportunisme trok Minor de laatste twintig minuten naar voren met hoge ballen en voorzetten. Dit leverde een aantal situaties op in het zestienmetergebied voor de Zieuwentse goal (niet direct voor de doellijn) met “hotsknots-verdedigen” zonder dat er echt een bal binnen de doelpalen kwam. Ook een drietal afstandsschoten van Minor misten de juiste richting. Omdat het op het eind toch wel spannend was, werd het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter na enkele minuten blessuretijd met gejuich ontvangen.

RKZVC is na deze lange pauze in de competitie nog lang niet in topvorm en daarom zijn de drie punten van vandaag zo belangrijk. Bij verlies had men helemaal in de degradatiezone gezeten, nu komen ze er een beetje boven te staan. Het is zaak om conditie en wedstrijdritme verder op te bouwen.

RKZVC speelt zondag 13 februari de volgende competitiewedstrijd om 14.30 in en tegen Nuenen.