7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

12-12-2021 RKZVC – TVC ‘28: 1 – 4 (1 – 2) (oefenwedstrijd)

RKZVC had niet veel in te brengen tegen TVC ’28, de huidige koploper uit de 1e klasse uit Tubbergen. Dit kwam met name omdat TVC ’28 het middenveld beheerste en de Zieuwentse verdediging daardoor ook soms werd uitgespeeld.

De wedstrijd begon nog wel goed voor RKZVC. Na een prima pass van Mart Schutten scoorde Björn Doppen in de 6e minuut de 1-0 onder de keeper door. Drie minuten later maakte Niek Starink echter al de 1-1 met een harde kopbal na een corner. Daarna kwam RKZVC eerst nog goed weg omdat een schot van TVC ’28 er via beide palen niet in ging maar in de 22e minuut viel toch de 1-2. Wessel Hofste kwam vrij door waarop keeper Joël Paijers in eerste instantie nog redde maar Niek vervolgens de rebound vrij kon binnen tikken. Hoewel TVC ’28 grotendeels het spel beheerste, kreeg RKZVC nog wel wat kansjes. De beste was een schot van Jens Schutten dat via de keeper net naast ging.

Het eerste kwartier na rust leek RKZVC het spel wat meer te beheersen, echter zonder tot kansen te komen. In de 58e minuut sloeg TVC ’28 met een goede counter echter meteen toe. Een afstandsschot werd door keeper Tim Penterman nog gestopt maar Mark Groothuus schoot de rebound goed binnen. Twee minuten later kwam de eindstand al op het scorebord. Op een Tubbergense  dieptepass kopte de ver uitgelopen Tim Penterman de bal weg, echter in de voeten van Wessel Hofste die van afstand direct in het lege doel schoot. Hierna hoefde TVC ’28 niet meer zo nodig en bij RKZVC was het geloof in een beter resultaat wel weg. De beste kans was nog voor Björn Doppen in de 83e minuut maar zijn schot ging ruim voorlangs.

Verscheidene RKZVC-spelers hadden vandaag niet hun beste dag. Niettemin is het goed om dat ook mee te maken: iedereen moet goed spelen, wil men op dit niveau mee blijven doen. En daarnaast is ook het op peil houden van de conditie van belang: iedere speler heeft wel ‘trainingsschema’s’ mee om de basisconditie enigszins op peil te houden (er wordt 's avonds niet meer getraind), oefenwedstrijden helpen natuurlijk veel beter omdat de intensiteit veel hoger is.

De volgende oefenwedstrijd speelt RKZVC op zondag 19 december om 12.00 tegen 2e-klasser Barbaros.