7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

5-12-2021 RKZVC – Voorwaarts Twello: 3 – 3 (0 – 0) (oefenwedstrijd)

RKZVC speelde op 10 en 31 oktober de laatste competitiewedstrijden en op 11 november nog een bekerwedstrijd. Na 10 oktober dus maar twee wedstrijden en dan is het wel fijn om weer eens een lekkere pot te spelen tegen Voorwaarts T dat momenteel 4e staat in de 1e klasse. Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme en - nog steeds - de afwezigheid van enkele spelers door blessures was het best een leuke wedstrijd om te kijken. Door Corona dus ook zonder publiek.

Voor rust hielden beide teams de verdediging redelijk gesloten. Voorwaarts had wat meer kansen. De enige echte goede kans kreeg Voorwaarts op slag van rust maar Tim Penterman kraakte het schot waarna de bal voor de doellijn werd weggewerkt.

Na rust regende het aan beide kanten kansen. In de 50e minuut kwam Jouke Knippenborg vrij door maar hij schoot net naast. Enkele minuten later kwam Voorwaarts vrij door maar keeper Joël Paijers redde evenals op een schot in de 6oe minuut. Weer enkele minuten later kwam Mitchell Jansen door maar de Twellose keeper redde toen Mitchell hem wilde uitkappen. Vanaf de 70e minuut begon het spectaculaire slot. Een schot van Voorwaarts ging een halve meter over, RKZVC counterde waarop Jouke Knippenborg een kans kreeg (keeper redt) waarna Voorwaarts weer countert en Joey Teering de 0-1 binnen schiet. Eerst schiet Mart Schutten enkele minuten later nog via de handen van de keeper op de paal maar in 75e minuut tikt hij na een uitgespeelde aanval op assist van Björn Doppen toch de 1-1 binnen. Twee minuten later scoort Ismar Maglajcic echter ook al weer de 1-2 na een mooie individuele actie. De ruimtes worden groter en er volgen meer mogelijkheden aan beide kanten. In de 87e minuut maakt Mart Schutten op aangeven van Steffen IJzereef met een mooie stift over de keeper de 2-2. Maar daarmee was het nog steeds niet afgelopen. In de 89e minuut kwam Voorwaarts via de achterlijn twee keer naar binnen maar kon nog steeds op het nippertje gered worden. Bij de derde keer komt Lars Teunissen echter geheel vrij te staan waarna hij rustig de 2-3 binnen schiet. In de slotseconden schiet Siebe Klein Goldewijk op aangeven van Mart Schutten alsnog de 3-3 eindstand op het scorebord.

De waarde van deze oefenwedstrijd ter voorbereiding op een competitiewedstrijd is natuurlijk nihil omdat er voor kerst geen competitie meer is. En wanneer na kerst begonnen wordt (23 januari?) is natuurlijk ook nog maar de vraag. De waarde van deze oefenwedstrijd is vooral het plezier dat spelers (en staf natuurlijk) hebben dat ze weer eens een echte wedstrijd hebben gespeeld.