7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

26-09-2021 RKZVC- Halsteren: 0 - 3 (0 - 2)

Op voorhand werd al ingeschat dat Halsteren een moeilijke tegenstander zou zijn en dat lieten de gasten uit het verre westen van Brabant met name voor rust door goed voetbal ook zien. RKZVC werd grote delen van de wedstrijd voor rust achteruit gedrukt.

RKZVC kon via een punter van Sjors Storkhorst in de 8e minuut nog wel de eerste doelpoging noteren maar daarna was het Halsteren dat de klok sloeg. Het eerste schot in diezelfde minuut miste nog richting maar in de 13e minuut kwam RKZVC goed weg met een gigantisch schot van 30 meter dat via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Rond de 25e minuut lag het spel lange tijd stil door een hoofdblessure van Steffen IJzereef na een botsing. Daarna was het in de 34e minuut eigenlijk toch nog onverwacht 0-1 na een corner die Jeroen Beerendonk geheel vrijstaand midden voor goal binnen kopte. Keeper Tim Penterman redde even later eerst nog goed op een schot maar in de 39e minuut schatte hij een lange bal net binnen de zestienmeter niet goed in. Fouad Idabdelhay maakte zich goed breed en kon vervolgens simpel de 0-2 binnen schuiven. Hoewel RKZVC al die tijd hoopte met counters kansen te creëren, lukte dat pas in tweede minuut van de blessuretijd. De vrije trap van Mart Schutten van 20 meter afstand ging een half metertje over. In de 7e minuut van de blessuretijd maakte rechtsbuiten Jurik Zimmerman van Halsteren echter een zware overtreding waardoor hij met rood van het veld moest en het wedstrijdbeeld na rust totaal kantelde.

Vanaf de start na rust begon RKZVC te jagen over het hele veld tegen de tien van Halsteren. De bal ging sneller rond en het spel speelde zich grotendeels af op de helft van Halsteren. Uiteraard groepeerde Halsteren zich en hield de ruimtes klein rond de zestienmeter. Het lukt RKZVC dan ook bijna niet om echt uitgespeelde kansen te creëren. En soms moet je ook een beetje geluk hebben zoals bij de omhaal van Jens Schutten in de 49e minuut die net voor goal langs ging. Daarnaast hield de Halsterens keeper Arien Pietersma zijn doel schoon met enkele goede reddingen zoals bij een goede kopbal van Danieck Nijland in de 53e minuut en waren er enkele doelpogingen van Jens Schutten en Danieck Nijland die kracht misten. Ook een behoorlijke kopbal van Sven Jurjus in de 72e minuut werd uitstekend door de keeper verwerkt evenals de mooie vrije trap van Mart Schutten in de 82e minuut. RKZVC nam nog meer risico door centrumverdediger Toby Bokkers naar de spits te sturen maar in de laatste 10 minuten leverde dat Halsteren via counters nog twee goede mogelijkheden. De eerste werd ruim naast geschoten. Bij de tweede gleed Michiel Krabbenborg licht uit waardoor Fouad Idabdelhay vrij door kon lopen en beheerst de 0-3 binnen kon schuiven. RKZVC sloot af met een kopbal van Sjors Storkhorst die gemakkelijk door de Halsterense keeper kon worden gepakt.

Halsteren liet voor rust zien dat het tot de titelfavorieten behoort. RKZVC zal zich voorlopig moeten oriënteren op de middenmoot of, als het meezit, op de subtop. Het verschil voor rust was groot. Na rust was het veldspel duidelijk beter maar miste het creativiteit in de aanval. Gelukkig lijkt de ploeg langzamerhand conditioneel op peil te komen. Mede daardoor is het ook positief te noemen dat de ploeg na rust tot het einde bleef strijden voor een beter resultaat. Die inzet zullen ze ook komende zondag nodig hebben in de uitwedstrijd naar Juliana ’31 dat drie punten meer heeft na 5 wedstrijden.

Zondag 3 oktober speelt RKZVC om 14.00 uit tegen Juliana ‘31 (Malden).