Harreveldseweg 17 A
7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

Na een ietwat wisselvallige voorbereiding, waarbij de nodige spelers afwezig waren door blessures en vakantie, speelde RKZVC vooral voor rust een overtuigende wedstrijd. De tegenstander uit Nijmegen was onbekend (speelt voor het 2e jaar in de hoofdklasse) en omgekeerd kent Orion natuurlijk ook RKZVC niet. RKZVC maakte daar vanaf het begin het meest gebruik van en beheerste voor rust het spel.

Al na 15 seconden was er bijna de eerste kans na een voorzet van Sjors Storkhorst waarbij de Nijmeegse keeper uitgleed maar verder met de schrik vrij kwam. Enkele minuten later waren er kansen voor Björn Doppen (voorlangs) en Jens Schutten (kon net niet goed schieten). In de 16e minuut was het wel raak: Björn Doppen speelde in op Sjors Storkhorst die zich met een korte draai vrij speelde en vanaf de zestienmeterlijn beheerst in de linker benedenhoek de 1-0 binnen schoof. Vier minuten later viel al de prachtige 2-0. Wederom Björn Doppen gaf voor waarna Sjors Storkhorst van 20 meter afstand de bal ineens uit de lucht op de slof nam en hard in de rechter benedenhoek schoot. Nadat keeper Tim Penterman nog netjes een bal van de voet van een Nijmeegse spits plukte, had Jens Schutten in de 35e minuut de kans op de derde goal (weer na een voorzet van Björn Doppen) maar de Nijmeegse keeper kwam op tijd uit en blokte de inzet. Na een kopkans van Toby Bokkers kreeg Jouke Knippenborg in de 42e minuut vrije doortocht omdat de Nijmeegse verdediging bleef staan wegens vermeend buitenspel van Storkhorst (die verder niet aan het spel deelnam). Jouke probeerde een lob maar die kwam in de handen van de keeper.

De eerste zeven minuten na rust ging RKZVC nog op dezelfde voet verder. Zo kon een inzet van Jens Schutten langs de keeper nog net door een verdediger voor de lijn worden opgeruimd. Daarna kreeg Orion de controle over het spel en dwong RKZVC terug. Keeper Joël Paijers (in de rust ingevallen) voorkwam door tijdig uitlopen in de 52e verder gevaar. Drie minuten later kon Toby Bokkers met een prachtige sliding een schot blokkeren dat anders op open doel zou gaan. In de 68e minuut ging een Nijmeegs schot net via de lat over. Orion bleef daarna druk zetten maar probeerde dat ook veelal met hoge voorzetten die door de Zieuwentse kopkracht in de verdediging niet veel problemen opleverden. Door de drang naar voren van Orion kwam er vooral in het laatste kwartier ruimte voor de counter van RKZVC. Een schot van Danieck Nijland in de 72e minuut ging een half metertje over. Een minuut later werd een schot van Mitchel Jansen gekraakt maar de beste kans kreeg Mitchel Jansen twee minuten later. Hij kon vrij door maar de tweede aanname van de bal was net niet goed zodat de Nijmeegse keeper de bal nog gemakkelijk kon oprapen. Doordat Orion in het laatste kwartier bleef aandringen, bleef de wedstrijd wel spannend. Bij één goal (een aansluitingstreffer) zou Orion er nog meer in kunnen gaan geloven maar echte kansen wist Orion niet meer uit te spelen.

De eerste competitiewedstrijd winnen, geeft altijd een prima gevoel. Samenvattend is het ene beeld van de wedstrijd dat RKZVC nog steeds een goed spelletje op de mat kan leggen (voor rust). Het andere beeld van de wedstrijd is van na rust. De conditie is nog niet op peil om een hele wedstrijd dwingend te spelen maar verdedigend staat het wel goed. Dat geeft een gerust gevoel voor de komende wedstrijden.

Zondag 5 september speelt RKZVC om 14.00 uit tegen AWC (Wijchen).