6581AC
MALDEN
tel. 024-3583662

03-10-2021 Juliana ´31 - RKZVC: 4 - 1 (1 - 0)

Op voorhand kon een zware wedstrijd verwacht worden in Malden tegen Juliana ’31 dat bijna standaard in de hoofdklasse speelt en enkele jaren geleden zelfs nog in de 3e divisie. Een uur lang speelde RKZVC echter een behoorlijke pot voetbal met acceptabel veldspel met de nodige kansen en deed het niks onder voor Juliana '31. Twee goede aanvallen van de Maldenaren en twee misverstanden bij RKZVC werden echter genadeloos omgezet in vier doelpunten.

In de eerste minuut kreeg RKZVC de eerste mogelijkheid na een corner maar Toby Bokkers kon er met het hoofd net niet bij. De eerste goede aanval van de Maldenaren in 11e minuut was wel meteen raak. Een mooie pass achter de Zieuwentse verdediging werd door Jop van Lith opgepikt en rustig binnen geschoven voor de 1-0. In het kwartier daarna waren er kleine kansjes voor de gebroeders Mart en Jens Schutten. Juliana ’31 kreeg in de 33e minuut hun tweede goede mogelijkheid via een vrije trap op de rand van de zestienmeter die een half metertje langs ging. De laatste tien minuten voor rust beheerste RKZVC het spel en zocht de gelijkmaker. De Maldense keeper kon redden op een goede kopkans van Björn Doppen en op een schot van Sjors Storkhorst. Ook een geplaatst schot van Jens Schutten kon de keeper met de vingertoppen nog net tot corner verwerken waarna twee schoten van Mart Schutten de juiste richting misten.

Direct na rust ging RKZVC verder waar het de laatste tien minuten voor rust mee bezig was. Nadat eerst nog een kopbal van Juliana ’31 ruim naast ging, kreeg RKZVC in de 51e minuut de kans om gelijk te maken. Een schot van Jens Schutten werd gepareerd door de keeper waarna Jouke Knippenborg de rebound geheel vrijstaand recht in de handen van de nog op de grond liggende keeper schoot. Na een misverstand in de combinatie op het ‘Zieuwentse’ middenveld in de 62e minuut volgde een snelle counter waarop Thomas Loning simpel de 2-0 kon scoren. Hierna was het met de aandrang van RKZVC wel gedaan en bepaalde Juliana ’31 de strijd. Eerst had RKZVC twee minuten later nog geluk dat een mogelijkheid schuin voor open goal voorlangs werd geschoten maar in de 65e minuut viel de 3-0 wel. De Zieuwentse verdediging werd volledig uitgetikt en Carlito de Leeuw kon als laatste de bal simpel binnen tikken. Nadat keeper Tim Penterman nog redde op een goed schot viel in de 74e minuut de 4-0 door een misverstand in het centrum van de verdediging. Carlito de Zeeuw was er snel bij en schoof beheerst binnen. RKZVC bleef onder druk staan maar een mooie tegenaanval leverde in de 80e minuut toch nog de Zieuwentse eretreffer op. Danieck Nijland kwam op rechts helemaal door. Zijn bal terug werd door Jens Schutten met een geplaatste schuiver in de rechter benedenhoek omgezet in de 4-1. Tenslotte voorkwam Tim Penterman met een goede redding dat het nog erger werd.

Uiteindelijk resteert na de wedstrijd in Malden een dubbel gevoel. Jarenlang had RKZVC één van de beste verdedigingen ongeacht de klasse waarin men speelde. Ook de eerste vier wedstrijden in dit seizoen nog. Echter zeven goals tegen krijgen in de laatste twee wedstrijden voelt niet lekker. Dezelfde redenering geldt voor het scoren van doelpunten. Jarenlang ging er veel kansen in, met een gemiddelde van ongeveer twee goals per wedstrijd, ook in voorgaande drie jaren in de hoofdklasse. Dit jaar zijn er na zes wedstrijden slechts vijf goals gescoord.

De andere kant is dat er vandaag een uur lang acceptabel gevoetbald is en er kansen zijn gecreëerd. Dat moet dus ook een hele wedstrijd kunnen waarbij zowel de verdediging weer goed in elkaar zit als aanvallend het rendement hoger wordt. Gelukkig is het seizoen nog lang om dat te bewijzen.

Zondag 10 oktober speelt RKZVC om 14.00 uit tegen UDI'19/CSU (Uden).