1 juli 2021 20:00

Wijnand Rutgers + assistenten

01-07-2021 RKZVC 1 – VVG ‘21 1: 2 – 2 (1 – 0) (oefenwedstrijd)

Eerste wedstrijd na 4 oktober 2021

Door corona speelde RKZVC bijna 9 maanden geen wedstrijden meer. Eindelijk weer! En met circa 150 toeschouwers was het ook weer gezellig langs de lijn.

In zo’n eerste wedstrijd na lange tijd gaat het niet zo zeer om de uitslag maar vooral om weer balgevoel en wedstrijdgevoel te krijgen. Daarnaast is het ook tijd om weer conditie op te bouwen richting de volgende competitie die voor RKZVC al begint in het laatste weekend van augustus. Als je er rekening mee houdt dat de spelers in juli nog enkele weken vakantie krijgen, heb je nog ongeveer 6 weken over om je voor te bereiden op de nieuwe competitie.

Wat de wedstrijd van vanavond zelf betreft, was het wel leuk om naar te kijken omdat beide ploegen probeerden aanvallend te spelen. Dat alles niet even goed lukte, valt te begrijpen. Van Zieuwentse kant speelden er voor en na rust (op één speler na) twee verschillende teams. Beide ploegen kregen voor rust wat kansjes maar uiteindelijk viel er maar één doelpunt en wel een heel mooie. In de 34e minuut gaf Bart te Focht van links een perfecte voorzet tot voorbij de 2e paal die door de inkomende Sjors Storkhorst steenhard werd binnen gekopt (1-0).

Na rust, met 10 nieuwe spelers van Zieuwentse kant, werd het rommeliger. Er kwamen aan beide kanten meer en grotere kansen. VVG ’21 profiteerde in de 49e minuut als eerste na rommelig verdedigen in de Zieuwentse defensie, een Gaanderense spits draaide zich vrij en schoot onder keeper Joël Paijers door (1-1). Twee minuten later kwam RKZVC al weer op voorsprong na een mooie aanval. Jens Schutten bereikte Joey Belterman die het overzicht bewaarde waarna Björn Doppen rustig binnen kon schieten (2-1). In de 71e minuut was het weer na rommelig verdedigen dat een VVG-er de bal in het lege doel kon schuiven voor de 2-2.

De volgende oefenwedstrijd is zaterdag 7 augustus thuis tegen SV Enter om 17.00.