70'
76'

14 augustus 2021 19:15

Wijnand Rutgers + assistenten

Op verzoek van Tubantie werd er drie maal 25 minuten gespeeld tegen 1e-klasser Tubantia uit Hengelo (O).
RKZVC controleerde het 1e deel bijna volledig waarbij Jens Schutten in de 20e minuut met een mooie schuiver van 20 meter afstand in de linker benedenhoek de 1-0 aantekende. Een minuut later schoot Mitchell Jansen een half metertje over. Voor Tubantia waren er geen echte kansen.

In het 2e deel kwam Jens Schutten direct vrij door (26e minuut  dus) maar zijn lob ging ruim over.  Drie minuten later werd de RKZVC  defensie aan de linkerkant volledig uitgespeeld en kon Mart Lammers van 11 meter afstand vrij de 1-1 binnen schieten. Nadat keeper Tim Penterman in de 39e minuut door snel uitkomen een kans van Tubantia blokte volgde een mooie Zieuwentse aanval over rechts via Mitchell Jansen. Jur Bokkers schoot tegen de binnenkant van de linkerpaal waarna de binnentikker van Mitchell werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 45e minuut werd een mooie voorzet van rechts door Mart Lammers (Tubantia) netjes binnen geschoten voor de 1-2. Twee minuten later kopte Danieck Nijland echter al weer de 2-2 binnen uit een corner van Mart Schutten.

In het derde en laatste deel, na enige wissels aan beide kanten,  maakte Pascal Klein Holkenborg op volle snelheid een mooie kopbalgoal over de keeper na een dieptepass van Michiel Krabbenborg achter de Hengelose verdediging.  Wie dacht dat RKZVC daarmee de wedstrijd wel gecontroleerd zou uitspelen, kwam bedrogen uit: een Hengelose voorzet van rechts werd voorbij de 2e paal straks binnen geschoten door Jos Zengerink voor de 3-3.  Hierna beheerste RKZVC toch wel de laatste 20 minuten.  Dit resulteerde in de 4-3 van Mart Schutten in de 70e minuut uit een vrije trap van 20 meter afstand in de linker bovenhoek. En in de laatste minuut (76e) volgde nog de 5-3 na een fraaie counter.  Pascal Klein Holkenborg kreeg op links op eigen helft de bal aangespeeld en speelde direct door naar het centrum waar Mitchell Jansen vanaf de middenlijn met bal richting goal kon sprinten en beheerst in de rechter benedenhoek binnen schoof.

RKZVC speelde vanavond niet zijn beste partij maar het was toch voldoende om te winnen. Er zijn nog twee oefenwedstrijden om wedstrijdritme en conditie (en concentratie) aan te scherpen. Over twee weken volgt dan de eerste competitiewedstrijd.

De volgende oefenwedstrijd speelt RKZVC dinsdag 17 augustus thuis om 20.00 tegen HHC Onder 23 uit Hardenberg.