Toby Bokkers (kopbal)

Hoofdklasse A

11 oktober 2020 14:00

11-10-2020 Hoogeveen - RKZVC 1 : 0 – 0 (1 – 1)

Twee jaar geleden speelden ze ook tegen elkaar in goede wedstrijden waarin Hoogeveen beide wedstrijden won. De stand in de competitie bovenaan was vandaag, evenals twee jaar geleden, vooraf ook spannend. Beide ploegen stonden met 9 punten uit 5 wedstrijden maar één punt achter op drie koplopers. Achteraf zou blijken dat, als één van beide vandaag gewonnen had, die ploeg koploper zou zijn geweest.

Beide ploegen probeerden voetballend tot kansen te komen maar dat lukte voor rust maar zelden. In de 12e minuut had Mitchell Jansen een goede aanname met de borst op een prima pass van Danieck Nijhuis maar zijn poging om over de Hoogeveense keeper te lobben was net niet hoog genoeg. In het vervolg voor rust probeerden beide teams met schoten gevaar te stichten maar de nauwkeurigheid ontbrak. De beste vrije schietkans voor Hoogeveen kwam in de 20e minuut (ruim langs) en het was jammer dat Mart Schutten een pass net niet goed kon mee nemen.

Voor rust kon RKZVC zich vaak voetballend onder de druk uitspelen. Na rust zette Hoogeveen steeds snel druk op RKZVC waardoor de Zieuwentse ploeg achteruit moest en zelf amper meer aan voetballen toe kwam. Hoogeveen liet de bal snel rond gaan en kreeg diverse schietmogelijkheden. Gelukkig voor RKZVC hadden de Hoogeveense spitsen hun vizier niet op scherp staan. Zeker een viertal schoten gingen bijna recht op keeper Tim Penterman af en daarnaast gingen er ook nog een vijftal (ruim) naast de goal. Niettemin leek het een kwestie van tijd en in de 67e minuut was het dan ook raak nadat een aanval niet goed werd weggewerkt. Joost Screever kon op 12 meter van goal de bal oppikken, kapte Tim Penterman uit en schoot rustig de 1-0 binnen. Hoogeveen ging daarna gewoon door omdat RKZVC aanvullend na rust tot geen enkele dreiging kwam. De gelijkmaker in de 79e minuut viel dan ook volkomen uit het niets. Joey Belterman legde een vrije trap van 35 meter afstand precies achter de verdediging waar Toby Bokkers op dook en de bal inkopte voor de 1-1. Het slotoffensief van Hoogeveen leverde daarna nog een schot recht op Tim Penterman op en een schot dat op het dak van het doel viel.

Door puntverlies van andere koplopers en winst van middenmoters is de stand alleen nog maar spannender geworden. Er zijn vier ‘middenmoters’ die nog één wedstrijd moeten inhalen. Stel dat al deze vier ploegen hun inhaalwedstrijd zouden winnen, dan zouden er negen ploegen óf tien óf elf punten hebben uit zes wedstrijden.

Nog even over het (on)verdiende punt mee nemen uit Hoogeveen: Hoogeveen was de betere ploeg met veel meer kansen en had daarom het meeste recht op de overwinning en het punt voor RKZVC was dus onverdiend. Een oude voetbalwet zegt echter dat, als je niet scoort en de tegenstander wel, je het ook niet verdiend om te winnen, mede omdat RKZVC wel behoorlijk gedisciplineerd bleef voetballen en scoorde. Dus een ‘verdiend’ punt voor RKZVC.

Zondag 18 oktober speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen SJC (Noordwijk).