Valse start
Na een ½ jaar zonder competitievoetbal eindelijk weer spelen om de punten. Het oefenprogramma,
voorafgaande aan dit 1 e seizoen onder aanvoering van de nieuwe trainer Jeroen Spies kende nogal
wisselende resultaten. Er werd gewonnen van een zaterdaghoofdklasser, maar er werd ook verloren
van een 2 e klasser. Een klein dieptepunt was een behoorlijke nederlaag tegen 3 e divisionist HSC. En
laat nou net die nederlaag bij ondergetekende heel eventjes het doembeeld geweest zijn na 20
minuten vandaag. Er stond net als toen namelijk op dat moment 3-0 op het scorebord.
De wedstrijd begon eigenlijk zo hoopvol. Zonder nog tot doelrijpe kansen te komen bleek, dat we
positioneel en voetbaltechnisch beter waren dan de gastheren uit Stede Broec. Af en toe prima
positiespel leverde een klein veldoverwicht op, hoewel ook De Zouaven af en toe liet zien wel te
kunnen voetballen en daarbij het fysieke spel niet te schuwen. Toch leken we het overwicht te
verzilveren toen Joey Belterman vrij op de keeper kon doorkomen, maar helaas miste. De 10 minuten
daarna zal waarschijnlijk nu al de beste periode voor de Zouaven gaan zijn dit seizoen, want er vielen
3 uiterst fraaie goals. Bij de eerste werd een individuele actie perfect afgemaakt, terwijl de 2 e een
echt Sjors Storkhorst-doelpunt was, oftewel een schot van ± 40m, dat strak over de debuterende
keeper Joël Payers zeilde. Het 3 e doelpunt was een zondagsschot uit een afgeslagen aanval, dat
echter ook zeer fraai in de hoek verdween. De rest van de 1 e helft werd op het middenveld gespeeld
van het antieke kunstgras.
De 2 e helft begon vrij dreigend, met name door de invalbeurt van Sjors Storkhorst. Het overwichtje
was echter niets meer waard toen de 4-0 uit een counter op het scorebord genoteerd kon worden.
Toch kregen we weer een klein beetje moed toen Sjors naar de grond werd getrokken in de 16m. Een
penalty en een rode kaart voor betreffende verdediger. De 4-1 volgde dan ook, maar de 80% balbezit
daarna leverde te weinig kansen op om maar te kunnen denken aan een punt, laat staan de zege.
Ook de invalbeurten van Björn Doppen en Mitchel Janssen leverden niet het gewenste resultaat op.
Al met al natuurlijk teleurstellend en dus helaas een valse start. 4½ uur rijden hadden we liever met
minimaal een punt beloond zien worden. Ons betere spel werd echter teniet gedaan door een
minder, maar opportunistisch en toch misschien ook wel feller spelend Zouaven, dat de ‘wereldgoals’
waarschijnlijk tot laat in de avond zou gaan vieren. Volgende week hopelijk beter, dan thuis tegen