Sven Jurjus (schot)

Hoofdklasse A

27 september 2020 14:00

27-09-2020 TAC ’90 - RKZVC 1 : 0 – 3 (0 – 2)

Mede door een schorsing en blessures begon RKZVC in een nogal gewijzigde basisopstelling en leek het allemaal wat onwennig. TAC ’90 had voor rust behoorlijk veel balbezit en RKZVC werd vrij ver terug gedrukt op eigen helft zonder in eerste instantie veel kansen weg te geven. Na een kwartier kreeg TAC ’90 echter onverwachts een volledig vrije kans maar de spits schoot ongeveer vanaf de penaltystip onbesuisd enkele meters naast. Tegen de veldverhouding in kwam RKZVC in de 17e minuut plotseling op de 0-1 voorsprong. Harm Bokkers onderschepte 40 meter van goal een breedtepass en vanaf 35 meter schoot hij prima over de ver voor goal staande keeper binnen. Het spelbeeld veranderde daarna niet veel maar wederom onverwacht leverde een prima counter in de 25e minuut de 0-2 op. Harm Bokkers bereikte op links de diepgaande Mitchell Jansen die ineens breed legde op Sven Jurjus. Nadat Sven nog een speler uitkapte kon hij simpel binnen tikken. TAC '90 stelde daar qua doelpogingen niet veel tegenover. Ze combineerden wel, speelden ook wel op de helft van RKZVC maar hun laatste bal was vaak een hoge voorzet in het zestienmetergebied van RKZVC en daar wisten de Zieuwentse verdedigers wel raad mee.

De tweede helft was het optisch overwicht van TAC ’90 grotendeels verdwenen. Vooral op het middenveld lagen er soms grote ruimtes waar RKZVC voetballend wel gebruik van maakte maar vooralsnog niet doeltreffend afrondde. Zo kreeg Harm Bokkers in de 53e minuut een goede schietkans die door de Haagse keeper met de voet werd weggewerkt waarna Jouke Knippenborg de rebound naast schoot. Het spel golfde heen en weer. Een schot van TAC ging ruim over, een schot van Harm Bokkers net naast, wederom TAC ’90 met een schot recht op keeper Tim Penterman en een ander schot net naast. De laatste tien minuten probeerde TAC ’90 het nog met een soort wanhoopsoffensief maar dit leverde alleen maar enkele halve kopkansen op. In de 91e minuut maakte Jouke Knippenborg na een scherpe dieptepass van Joey Belterman aan alle onzekerheid (voor zover daarvan op dat moment nog sprake was) een einde. Jouke kroop prima voor zijn verdediger langs en schoof de bal rustig onder de keeper door voor de 0-3 eindstand.

Na het debacle vorige week thuis tegen HBS was dit een prima herstel. Kijkend naar het spelniveau zou je kunnen zeggen dat het niet al te hoogstaand was maar dat er van Zieuwentse kant gedegen is gespeeld. Door de overwinning staat RKZVC in een lange middenmoot op een gedeelde 5e t/m 9e plaats met zes punten uit vier wedstrijden.

Zondag 4 oktober speelt RKZVC om 14.00 thuis RKAVV (Leidschendam).