94'

Hoofdklasse A

4 oktober 2020 14:00

04-10-2020 RKZVC 1 – RKAVV 1: 3 – 1 (1 – 0)

Zonder publiek is het vanwege Corona minder gezellig langs de lijn maar gelukkig genoten ruim 350 mensen via live streaming rechtstreeks mee van de wedstrijd en van het (komische) commentaar van Stefan Beerten en Sjors Storkhorst.

Voor rust liet de wedstrijd zelf niet veel hoogtepunten zien. Vanuit RKAVV gezien is dat wel enigszins begrijpelijk omdat ze alleen de eerste competitieronde gespeeld hadden (6 september) waarna drie wedstrijden van hen werden afgelast vanwege Corona bij de tegenstander. RKZVC moest het, evenals vorige week, weer doen met een nogal gehavend elftal door de nodige blessures. Niettemin had RKZVC voor rust meer spelaandeel. Na een afgekeurde buitenspelgoal in de 5e minuut was het in de 16e minuut raak na een mooie aanval over rechts. Remco van Leeuwen kwam goed door, gaf terug vanaf de achterlijn waarna Harm Bokkers hard binnen schoot voor de 1-0. RKAVV kon daar helemaal geen kansen tegenover zetten. Van Zieuwentse kant waren er verder ook maar weinig dreigende situaties. Harm Bokkers kon een mooie dieptepass van Michiel Krabbenborg net niet bereiken en bij een strakke pass van Joey Belterman stond Toby Bokkers in vrije positie voor goal buitenspel.

Na rust had RKAVV bijna volledig controle over het spel en drong het RKZVC veelal terug op eigen helft. Hieruit kwamen wel wat dreigende situaties maar in eerste instantie geen vrije kansen. Een schot van afstand ging recht op keeper Tim Penterman af en een vrije trap op 20 meter ging een halve meter over. RKAVV voerde de druk op en in de 70e minuut moest Tim Penterman voor het eerst echt reageren op een goede inzet / voorzet. Een minuut later was hij echter kansloos op de verwoestende uithaal vanaf 20 meter in de rechter bovenhoek door Yani Bouras: 1-1. RKAVV bleef wel aandringen maar kon niet meer tot kansrijke situaties komen. Van Zieuwentse kant viel er in de reguliere speeltijd alleen in de 85e minuut een vrije trap van Sven Jurjus recht in de handen van de keeper te noteren. Verder leek RKZVC aanvallend kansloos tot het geluk mee zat in blessuretijd. Een corner van Mart Schutten werd door Robin Steffens in eigen doel gewerkt voor de 2-1. In de 94e minuut volgde ook nog de derde goal. Mart Schutten stuurde met een "binnendoor" pass Björn Doppen aan de linkerkant weg waarna Björn naar binnen trok en mooi in de verre hoek de 3-1 eindstand binnen schoot.

RKZVC moest vandaag hard werken voor de punten met de complimenten voor middenveld en verdediging die weinig kansen weg gaven. Ook bleek vandaag het belang van een brede(re) selectie vanwege de afwezigheid van enkele basisspelers: misschien ging het wel wat moeizamer maar ze sleepten met elkaar toch maar mooi drie punten uit het vuur. Door de overwinning belandt RKZVC op de gedeelde 4e en 5e plaats met slechts één punt achterstand op drie koplopers. Na vijf wedstrijden is de eerste voorzichtige conclusie dat RKZVC de competitie behoorlijk goed is begonnen.

Zondag 11 oktober speelt RKZVC om 14.00 uit tegen Hoogeveen.