29 augustus 2020 18:00

Accommodatie

Onbekend

29-8-2020 DETO 1 - RKZVC 1: 0 - 3 (0 - 0)

Afgelopen dinsdag werd RKZVC nog overlopen door3e-divisionist HSC '21, vandaag had RKZVC de controle tegen zaterdag hoofdklasser DETO terug. Afgezien van een kopbal op de lat na een corner ver in de 2e helft (84e minuut) had keeper Joël Paijers de hele wedstrijd niks te doen (behalve mee voetballen). Beide ploegen speelden voor rust behouden en pas de laatste tien minuten voor rust kwamen er doelpogingen. De beste was voor Jouke Knippenborg na een mooi één-tweetje met Sven Jurjus maar het schot van Jouke ging over de kruising.

Ook na rust voetbalde RKZVC gecontroleerd, waarbij het geholpen werd door de snelle 0-1 voorsprong in de 47e minuut. Een pass op maat door Björn Doppen werd bij de twede paal binnen getikt door Mitchell Jansen die in de rust was ingevallen.  In de 80e minuut maakte Mitchell Jansen, die in voorgaande wedstrijden steeds centrumverdediger was, zijn tweede goal na een pass op maat van Michiel Krabbenborg. Mitchel controleerde de voorzet goed en schoot gedecideerd de 0-2 binnen. In de slotseconde scoorde Siebe Klein Goldewijk de 0-3 op aangeven van Björn Doppen.

De resultaten in de zes oefenwedstrijden zijn wisselend. Mogelijk oorzaken zijn bijvoorbeeld de vele wisselingen tijdens de wedstrijd, het oefenen met een nieuw spelsysteem (wennen), misschien enkele wedstrijden tussen zware trainingen en waarin de scherpte er niet helemaal was en gemakkelijk goals werden weg gegeven. Deze laatste oefenwedstrijd tegen een andere hoofdklasser geeft toch hoop dat de ploeg er volgende week staat in de eerste competitiewedstrijd.

RKZVC speelt zondag 6 september de eerste competitiewedstrijd uit tegen De Zouaven in Grootebroek om 14.00.