22 augustus 2020 18:00

Brian van Leeuwen + assistenten

22-8-2020 RKZVC 1 - Grol 1: 1 - 3 (0 - 2) Oefenwedstrijd)

Soms is het moeilijk om uit te leggen waarom het niet loopt zoals het zou moeten / zou kunnen. Zware trainingsweek gehad, ongeconcentreerdheid, afwezige spelers, gewoon een slechte dag, veel jonge spelers, veel nieuwe spelers die nog niet veel op elkaar zijn ingespeeld, enzovoorts? laten we het maar houden op een minder goede dag die in de voorbereiding altijd een keer kan voorkomen. Wel onder het voorbehoud dat het de laatste twee oefenwedstrijden beter moet gaan en het team over twee weken klaar is voor de start van de competitie.

Vandaag was het grotendeels plichtmatig zoals RZVC speelde en was het minder leuk om naar te kijken, vooral voor rust. Balletje breed, balletje terug en nauwelijks creatieve aanvallen. Voor rust kwam RKZVC slechts tot twee schoten op goal. Voeg daarbij simpel balverlies in de 33e minuut in het centrum van de verdediging (waardoor Luc Berentsen simpel de 0-1 kon binnen tikken) en een beetje ongelukkige penalty tegen op slag van rust (0-2 Mick Wissink) en de ruststand is duidelijk.

De bezieling bij RKZVC leek het laatste kwartier voor rust al wat beter en dat zette zich na rust voort. Er kwamen ook goede kansen voor Harm Bokkers (naast gekopt) en Siebe Klein Goldewijk (gered door de Grol keeper). RKZVC beheerste grotendeels het spel maar in de 60e minuut kreeg Grol door een handsbal (van dichtbij aangeschoten) gemakkelijk de tweede penallty 0-3 (Quint Kristen). Het veldoverwicht van RKZVC leverde echter geen grote uitgespeelde kansen meer op tot de 85e minuut. Remco van Leeuwen stuurde met een mooie pass Björn Doppen de diepte in die daarna met mooie sleepbewegingen een verdediger en de keeper uitspeelde en de 1-3 binnen schoot. In de slotminuut werd een corner van Jouke Knippenborg door de behoorlijk vrijstaande Mitchel Jansen naast gekopt.

RKZVC speelt dinsdag 25 augustus om 20.00 uur de volgende oefenwedstrijd tegen HSC '21 in Haaksbergen.