8 augustus 2020 10:00

Hans Migchelbrink + assistenten

8-8-2020 RKZVC - AZSV 1-1 (0-1) (oefenwedstrijd)

De tweede oefenwedstrijd van RKZVC was op deze zaterdag verplaatst van 17.00 naar 10.00 vanwege de hitte (bij aanvang toch al bijna 30 graden).

Het eerste kwartier was AZSV wat sterker en creerden ze één keer een gevaarlijke situatie voor het ZVC doel. In de 14e minuut moest de AZSV keeper voor de eerste keer handelend optreden na een onverwacht schot van Sven Jurjus. Dit was het begin van een kwartiertje waarin RKZVC meer spelcontrole had.  Het laatste kwartier voor rust was weer voor AZSV, te beginnen met de 0-1 in de 29e minuut door Koray Arslan die na een aanval over rechts de 0-1 onhoudbaar binnen schoot. Keeper Tim Penterman moest daarna nog enkele keren redden op pogingen van AZSV.

Bij rust werden aan Zieuwentse kant 7 wissels ingebracht (hetgeen AZSV een kwartier later deed). Veel doelkansen werden er in de 2e helft niet gecreeerd. Keeper Joël Payers moest slechts één keer redden (61e minuut).  Van Zieuwentse kant had Thijs van Ostaijen in 52e minuut een hard schot dat net voorlangs ging. De gelijkmaker viel in de 80e minuut. Ticho Rouwhorst vond met een lange pass van links naar de rechterbuitenkant Harm Bokkers. Diens voorzet werd in het centrum hard ingekopt door Jens Schutten.

De volgende oefenwedstrijd is dinsdag 12 augustus om 20.00 tegen Jong De Graafschap.