J.A. (Jan) de Vries

Accommodatie

Onbekend

4-3-2020 SVZW 1 - RKZVC 1: 6 – 0 (2 – 0) (1/8e finale beker)

We zouden het Wierdense SVZW tekort doen door te zeggen dat de grote nederlaag alleen komt doordat RKZVC inspiratieloos speelde. SVZW speelde fanatiek, tikte goed en liep regelmatig de Zieuwentse verdediging er op snelheid uit. Afgezien van de goals hadden ze nog een aantal opgelegde kansen. Daarnaast keepte Tim Penterman goed. Aan de goals kon hij niks doen. Hij voorkwam enkele doelpunten bij doorgebroken Wierdense spelers en bovendien stopt hij ook nog een penalty.

RKZVC had voor rust twee kansen: in het begin voor Sjors Storkhorst (naast) en kort voor rust voor Mart Schutten (op keeper). Na rust kreeg RKZVC enkele minieme schietkansjes vanuit een schuin hoek.

Score verloop:
17e minuut  1-0   als voorzet bedoelde bal zeilt in de verre bovenhoek
25e minuut  2-0   corner wordt voor de 1e paal ingekopt
55e minuut  3-0   linksbuiten kapt Zieuwentse verdediger uit en schiet laag binnen
57e minuut  4-0   corner wordt voor de 1e paal ingekopt
61e minuut  5-0   verdediging compleet uitgespeeld en binnen getikt
86e minuut  6-0   penalty

Dus geen beker meer voor RKZVC. Dan maar concentreren op de rest van de competitie waarin ze zondag a.s. tegen IFC moeten. Zowel IFC als RKZVC hebben nog een kleine kans op de 2e periodetitel.

Op 8 maart speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen IFC (Hendrik Ido Ambacht)