Zeer jong RKZVC bekert verder na strafschoppen

12'

Groep 1 SR3

17 november 2019 14:00

17-11-2019 Tubantia 1 - RKZVC 1: 1 – 1 (1 – 0) RKZVC wns (beker)

Vanwege afwezigheid van veel spelers die met een vriendenweekend weg waren, trad RKZVC aan met een sterk verjongd team waarin alleen Wouter Pillen, Waldo Rhebergen en Freek Voogel normaal gesproken in de basis van het 1e staan. De anderen spelen allemaal in het 2e. De gemiddelde leeftijd van het basisteam vandaag was voor rust 22 jaar en 1 maand en na rust 21 jaar en 7 maanden. Interessant was het daarom om te zien of deze jonge groep op dit niveau mee kon komen. Nu hadden ze wel geluk met de tegenstander Tubantia uit Hengelo (O) die dit najaar slecht draait en onderaan staat in de 1e klasse. En natuurlijk was deze wedstrijd niet op hoofdklasseniveau maar het geeft een goed gevoel voor de toekomst dat zo´n jonge ploeg tegen een 1e-klasser in de beker een ronde verder komt en zeker na rust een zeer behoorlijke wedstrijd speelde.

Voor rust speelden beide teams nogal afwachtend en in een laag tempo zodat er er bijzonder weinig kansen vielen te noteren. Van Zieuwentse kant een vrije trap van Waldo Rhebergen naast en een schot van Bob te Molder eveneens naast. Van Hengelose kant een schot dat één meter naast de kruising ging waarna ze in de 12e minuut een penalty kregen na een overtreding van keeper Pepijn Teloh op een doorgebroken spits. Orshein Eilyo zette deze kans beheerst om in een 1-0 voorsprong hetgeen tevens de ruststand werd.

Het 1e kwartier na rust drong Tubantia nog aan met een schot langs de kruising en een goede kopkans die recht op Pepijn Teloh ging. Het laatste half uur ging het Zieuwentse tempo omhoog en lag het initiatief voornamelijk bij RKZVC. Het startsein van de aanvalsdrift begon bij een schot van Waldo Rhebergen dat tot corner verwerkt werd. Hieruit volgden nog drie corners waarbij de Tubantia met veel moeite kon voorkomen dat inzetten over de doellijn gingen. Even later ging een hard schot van Twan Gebbinck een meter over. De laatste dreiging van Tubantia kwam in de 76e minuut maar het harde schot ging recht op Pepijn Teloh af. Met vier spelers van RKZVC in het veld die nog bij de jeugd onder 19 zouden mogen spelen, werd bij balverlies steeds sneller de bal heroverd en gezocht naar de gelijkmaker. Deze viel pas in blessuretijd na een mooie aanval over rechts. Björn Doppen kwam vrij door, zijn inzet werd gekeerd door de Hengelose keeper waarna Björn de rebound voor gaf naar het midden waar de geheel vrijstaande 1e-jaars A-junior Thijs van Ostayen vrij de 1-1 binnen schoot. Bij de daarop volgende penalty’s stopte Pepijn Teloh de 2e van Tubantia en schoot Tubantia de 3e naast. De Zieuwentse penalty’s werden benut door Wouter Pillen, Waldo Rhebergen, Freek Voogel en Mark te Winkel.

De volgende competitiewedstrijd is 24 november thuis om 14.00 tegen RKSV Minor (Nuth, Limburg).