90'

Hoofdklasse B

8 december 2019 14:00

RKZVC – OJC Rosmalen
Met harde wind en een klein zonnetje op de Greune Weide start om 14:00 de wedstrijd tussen RKZVC en OJC Rosmalen. OJC begint sterk en krijgt in de 3e minuut direct een goede kans. Tim Penterman moet in de beginfase al aan het werk omdat OJC aandringt. In de 14e minuut krijgen de bezoekers een vrije trap die Tim loslaat en wordt binnengeschoten in de rebound. Het doelpunt wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. RKZVC komt goed weg in de beginfase van de wedstrijd. Nr. 9 van OJC Jaouad Charou laat zich na een half uur nogmaals gelden met een goed schot dat net over gaat. Maar op slag van rust maakt hij dan toch de 0-1 uit de draai. De eerste helft had OJC RKZVC goed vast staan en de ploeg uit Zieuwent niet de ruimtes vinden om te voetballen.

In de rust wisselt RKZVC-trainer Laurens Knippenborg Freek Voogel voor Sven Jurjus. Na rust krijgt Joep Lacquet van OJC geel nadat hij Sjors Storkhorst neerlegt die is doorgebroken. Uit de vrije trap komt geen dreiging maar RKZVC zet na rust toch wat meer aan. Uit de uitbraken van OJC blijft continue dreiging komen maar RKZVC komt meer in het eigen spel. In 61e minuut gaat een bal van OJC via beide palen en de Zieuwenste keeper uit het doel en komt RKZVC goed weg. In minuut 67 wordt teruggekeerde selectiespeler Mart Schutten gewisseld voor Bjorn Doppen. Hij valt goed in en zorgt mede voor de extra dreiging die RKZVC brengt. In de 79e minuut wordt een doelpunt uit een voorzet van RKZVC afgekeurd omdat Jens Schutten de bal over de achterlijn heeft laten lopen. De nummer 9 van OJC blijft gevaarlijk en ook in de 81e minuut moet Tim zijn doel schoonhouden met een redding. Bij een goede uitbraak van RKZVC in de 83 minuut kan Jens Schutten na een goede voorzet van invaller Bjorn de 1-1 op het scorebord zetten. In de 87e minuut krijgt RKZVC zelf de kans om de 2-1 te maken maar Bjorn mist van dichtbij. In de 90e minuut gebeurt wat bijna niet kon uitblijven, Jaouad Charou van OJC schiet zijn 2e van de middag binnen en bepaalt daarmee de eindstand; 1-2 voor de bezoekers.