90'

Hoofdklasse B

27 oktober 2019 14:00

27-10-2019 RKZVC 1 – AWC 1: 5 – 2 (0 – 2)

RKZVC liet voor en na rust twee totaal verschillende gezichten zien. Voor rust leken de spelers bijna apathisch over het veld te lopen en speelde het slordig terwijl AWC de bal meestal simpel rond kon tikken. Alhoewel RKZVC tien minuten voor rust al tekenen van beterschap toonde, hadden weinig Zieuwentse supporters in de rust vertrouwen op een goede afloop.

Na de eerste, zeer rustige tien minuten kwam AWC gemakkelijk op de 0-1 voorsprong als gevolg van balverlies in de opbouw waarna Joost Loeffen beheerst in de rechter benedenhoek binnen schoot. AWC bleef daarna controle houden. Een Wijchens schot ging recht op keeper Tim Penterman en een gevaarlijke lage voorzet in de 25e minuut ging langs iedereen heen. AWC pikte de bal op en wederom Joost Loeffen schoot de bal in de rechter benedenhoek binnen voor de 0-2. Zoals gezegd: vanaf de 32e minuut nam RKZVC het initiatief over met een kopbal van Jouke Knippenborg en schoten van Waldo Rhebergen en Joey Belterman die echter geen van allen gevaarlijk waren.

Meestal worden wissels in deze wedstrijdverslagen niet genoemd maar Sven Jurjus, die direct na rust in het veld kwam, had een groot aandeel in het scoreverloop en mag daarom ook gerust vandaag de credits krijgen voor de overwinning. Na rust begon RKZVC energieker zonder dat dit de eerste 20 minuten echte kansen opleverde. AWC was in die eerste 20 minuten zeker zo dreigend met een kopbal ruim voorlangs en een kopbal een halve meter over goal. In de 64e minuut viel echter de 1e goal voor RKZVC en daarna veranderde het beeld van de wedstrijd compleet. Sven Jurjus passte met een boog achter de Wijchense defensie waarna Sjors Storkhorst de bal controleerde en beheerst de 1-2 binnen schoot. Twee minuten later stond het al gelijk. Joey Belterman controleerde een harde pass van Sven Jurjus knap met de borst en schoot daarna kiezelhard bij de linkerpaal de 2-2 binnen. Na pogingen van Sven Jurjus en Joey Belterman die ruim over gingen kwam in de 78e minuut de 3-2 voorsprong. Sjors Storkhorst bereikte Sven Jurjus buiten de zestien. Het 1e schot van Sven werd nog geblokt maar vervolgens schoot hij de rebound strak in de linker benedenhoek voor de 3-2. Drie minuten later veroverde Joey Belterman met een knappe tackle de bal op het middenveld waarna Jens Schutten de inmiddels aan de linkerkant opgedoken Joey bereikte. Vanaf de achterlijn gaf hij terug op Sjors Storkhorst die beheerst de 4-2 op het scorebord zette. Na een Wijchens schot in de 84e minuut recht op Tim Penterman zette Jens Schutten in de laatste minuut het slotakkoord. Een corner van rechts werd door Sven Jurjus doorgekopt waarna Jens voorbij de 2e paal de bal ineens op de slof nam en snoeihard in de rechter bovenhoek de 5-2 eindstand binnen schoot.

Bij verlies vandaag had RKZVC bijna op een nacompetitieplaats gestaan. Door de winst vandaag blijft RKZVC aan de bovenkant van de lange middenmoot mee doen en dat is mede belangrijk omdat RKZVC de komende weken enkele zware tegenstanders heeft. Deze overwinning geeft enige rust en vertrouwen

De volgende competitiewedstrijd is 3 november uit naar Halsteren om 14.30.