10 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

10-11-2019 RKZVC 1 – Baronie 1: 1 – 1 (1 – 1)

Vooral voor rust was het een boeiende en open wedstrijd waarin beide teams, waar mogelijk, de aanval zochten en ook diverse mogelijkheden kregen. Over het geheel kregen de Baronnen echter veel meer mogelijkheden. Gelukkig maakt keeper Tim Penterman zijn basisplaats steeds meer waar en ook vandaag had hij enkele cruciale reddingen.

De 1e Bredase kans kwam al in de 4e minuut maar de bijna vrije kopkans ging naast. Een minuut later nam Jens Schutten een pass van Joey Belterman achter de verdediging prima aan maar ook zijn volley ging naast. Weer een minuut later was het wel raak. Na een vrije trap van links door Joey Belterman dook Sjors Storkhorst achter de defensie als een duveltje uit een doosje op bij de 2e paal en kopte de 1-0 in de rechter benedenhoek binnen. Baronie gaf verder erg weinig kansen weg (het is de op één na minst gepasseerde verdediging in de hoofdklasse B) en nam het heft steeds meer in handen. Nadat in de 10e minuut een Bredaas schot nog ruim naast ging, kwam de periode dat Tim Penterman RKZVC in de wedstrijd hield. Hij redde bij een schot in de linker bovenhoek (17e minuut), bij een schot en daarna de rebound (22e minuut), bij weer een schot (29e minuut) en bij een vrije speler die op hem af kwam (32e minuut). Eerst in de 40e minuut kwam Jens Schutten van Zieuwentse kant met een mooi schot dat tot corner werd verwerkt. Helaas voor RKZVC werd het voor rust toch nog gelijk nadat Yassine Meyres aan de linkerkant werd vrij gespeeld en hij beheerst de 1-1 ruststand binnen schoof.

Vaak speelt RKZVC de 2e helft beter en kan dan soms toch de overwinning naar zich toe trekken maar daar was vandaag geen sprake van. Zeker het eerste half uur na rust was Baronie heer en meester en golfde de ene na de andere aanval richting Zieuwentse goal. Het werd vanuit Zieuwents oogpunt steeds spannender of ze het gelijkspel vast konden houden. Verdediging en middenveld moesten alle zeilen bijzetten om snelle combinaties en rushes van Baronnen tegen te houden. Gelukkig hadden de Bredase spelers het vizier niet op scherp staan. In totaal waren er misschien wel 10 doelpogingen die niet binnen de palen kwamen. Kwam er al een bal binnen de palen, dan was Tim Penterman weer attent. Pas in het laatste kwartier kon RKZVC iets onder de druk uit komen met enkele counters maar afgezien van een paar dreigende voorzetten kwamen er geen echte Zieuwentse kansen uit.

Baronie was een sterke tegenstander en RKZVC zal meer tevreden zijn met het gelijke spel dan Baronie. RKZVC kan echter vertrouwen halen uit de strijdlust en het behoorlijk stabiele verdedigen van achterhoede en middenveld waardoor aan het eind toch een punt werd binnen gehaald.