68'

Hoofdklasse B

14 december 2019 18:00

14-12-2019 Nuenen 1 - RKZVC 1: 1 – 1 (1 – 0)

Met een dubbel gevoel gaat RKZVC de winterstop in. Puntverlies tegen de rode lantaarndrager voelt altijd slecht aan. Anderzijds heb je soms wedstrijden dat het allemaal net niet lukt en het geluk ook niet mee zit maar pakte RKZVC vandaag toch nog een punt.

Nuenen legde voor rust meer energie in de wedstrijd dan RKZVC, ze konden zich vaak gemakkelijk onder druk van RKZVC uit combineren maar kwamen niet tot veel kansen. Een afstandsschot, een vrije trap in de muur en een kopbal die ruim naast ging. RKZVC had aanvallend ook nog weinig laten zien tot de 22e minuut waarin een oprukkende Bart te Focht een prima voorzet gaf. Sjors Storkhorst nam de bal ineens op de slof maar via beide palen ging de bal er niet in. Na nog een schietkans vanuit een schuine hoek door Sjors Storkhorst viel de 1-0 voor Nuenen in de 29e minuut na een counter over rechts. De voorzet werd door Mike van den Berk in de goal gekopt voordat de uitlopende Tim Penterman de bal kon pakken. Tot rust kreeg RKZVC daarna nog twee aardige kansen. Na een scherpe pass van Björn Doppen tikte Sjors Storkhorst de bal over de uitlopende Nuenense keeper maar kon een verdediger nog net voor de doellijn wegtrappen. En in de slotminuut voor rust zat het weer niet mee. Een ingekopte corner door Freek Voogel ging via een verdediger tegen de paal, rolde over de doellijn waarna de keeper de bal kon pakken.

Hoewel RKZVC na rust het spel meer beheerste, was Nuenen het eerst gevaarlijk. Na een corner werd de ingeschoten bal van richting veranderd en ging die rakelings naast de goal. RKZVC was daarna lange tijd in staat om sneller druk te zetten maar had in de 60e minuut het geluk weer niet mee. Een vrije bal door Joey Belterman werd door Twan Gebbinck hard ingekopt maar de Nuenense keeper kon de bal met een reflex nog net iets raken en ging via de onderkant van de lat weer niet in de goal. In de 68e minuut was het eindelijk wel raak omdat RKZVC een penalty kreeg na een overtreding op Sjors Storkhorst. Sjors schoot vervolgens beheerst de 1-1 op het scorebord. RKZVC probeerde hierna door te drukken maar kreeg ondanks enkele aardige aanvallen geen echte kansen meer. De beste kans kreeg Nuenen nog in de 82e minuut maar de voorzet werd een meter naast goal getikt.

Na de winterstop moet RKZVC nog tegen Unitas (19 januari) om de eerste helft van de competitie volledig af te maken. Conclusie nu de helft er bijna op zit: RKZVC draait in de middenmoot mee. Het speelt wat wisselvalliger als vorig seizoen. Vorig seizoen werden tegen laag geklasseerde ploegen veel wedstrijden gewonnen, dit jaar gaat dat moeizamer. Anderzijds werd er vorig seizoen in 6 wedstrijden tegen de drie bovenste ploegen slechts één punt behaald. Dit jaar stuntte RKZVC al enkele keren tegen hoog geklasseerde ploegen.

Nu is het winterstop en op 2 januari gaat RKZVC voor een trainingskamp een kleine week naar Malaga.

Volg website, twitter en facebook van RKZVC over de volgende wedstrijden.